3 najdôležitejšie podmienky, ako si váhu udržať a nepribrať

Foto: z otvorených zdrojov

Čo sa však stane, keď tento cieľ konečne dosiahnete? Po tomto je veľmi dôležité neustále udržiavať svoju váhu.

Pri chudnutí a formovaní sa ľudia veľa zamýšľajú nad cieľmi, ktoré chcú dosiahnuť. Čo sa však stane, keď tento cieľ konečne dosiahnete? Po tomto je veľmi dôležité neustále si udržiavať váhu. Mind Body Green vám prezradí tri najdôležitejšie podmienky na udržanie hmotnosti.

Ako si udržať váhu

Aby to zistila, nová štúdia Kalifornskej polytechnickej štátnej univerzity skúmala takmer 5 000 členov WW (predtým Weight Watchers), ktorí si úspešne držali v priemere 50 libier dole viac ako tri roky.

Vedci skúmali stratégie riadenia hmotnosti účastníkov WW a porovnávali ich životný štýl s kontrolnou skupinou viac ako 500 obéznych ľudí, ktorí neschudli ani nepribrali päť a viac rokov.

Pri pohľade na rôzne spôsoby správania spojené s reguláciou hmotnosti boli vedci schopní zistiť, ktoré z nich sú najdôležitejšie pre udržanie stabilnej zdravej hmotnosti. Tu je to, čo našli:

Vyberte si jedlo múdro

Možno nie je prekvapujúce, že jednou z najdôležitejších vecí, ktoré môžete urobiť pre kontrolu svojej hmotnosti, je pochopiť, ako vyzerá zdravé stravovanie a ako si ho udržať.

V tejto konkrétnej štúdii výskumníci pozorovali, že tí, ktorí si úspešne udržali chudnutie, často uvádzali stratégie, ako je stanovenie cieľov denného príjmu potravy. Ale samozrejme, aby ste si stanovili tieto denné ciele, musíte najprv vedieť, ako pre vás vyzerá zdravé stravovanie.

Jeden nedávny rebríček najlepších diét pre celkové zdravie v roku 2020 zistil, že stredomorská strava bola už tretí rok po sebe najzdravšia, po ktorej nasledovala DASH diéta a flexitariánska diéta.

Na porcii záleží alebo sebaovládanie

Samozrejme, rovnako dôležité ako to, čo jete, je aj to, koľko toho zjete. Bez ohľadu na to, aké „zdravé“ je jedlo, ktoré jete, ak sú vaše porcie malé (príliš veľa sacharidov, málo zdravých tukov alebo bielkovín atď.), žiadne množstvo ovocia a zeleniny to nemôže zmeniť.

Ľudia, ktorí úspešne schudli a udržali si váhu, tiež uviedli, že rešpektovali jedlo, sledovali, čo jedli, a iné techniky sebakontroly.

Optimizmus

Je veľmi dôležité nebiť sa, ak sa odkloníte od zdravého stravovania, a občas si dovoliť vybočiť z pravidiel, no potom sa vrátiť k normálnemu stravovaniu. Postupom času môže byť udržanie úbytku hmotnosti jednoduchšie a vyžadovať menej úmyselného úsilia. Takže pokračujte a vyskúšajte tieto stratégie na udržanie zdravej hmotnosti. Jedzte dobre, podporte povedomie o svojom životnom štýle a buďte k sebe vždy láskaví.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť