3 nápoje, ktoré by ženy nemali piť počas menštruácie

Foto: z otvorených zdrojov

Väčšina žien má počas menštruácie nepríjemné príznaky.

Pitie určitých nápojov počas menštruácie môže znížiť nepohodlie a uľahčiť menštruáciu, zatiaľ čo iné nápoje môžu zvýšiť bolesť a nepohodlie. RBC-Ukraine hovorí o tom, aké nápoje by ženy nemali piť počas menštruácie.

Nepríjemné príznaky počas menštruácie

Väčšina žien má počas menštruácie nepríjemné príznaky. Tieto príznaky zahŕňajú:

  • kŕče v bruchu;
  • nadúvanie;
  • nevoľnosť;
  • hnačka;
  • únava;
  • bolesť hlavy;
  • výkyvy nálad.

Hoci nápoje, podobne ako jedlo, nemajú priamy vplyv na maternicu, keďže všetky potraviny po konzumácii prechádzajú žalúdkom a črevami, nie sú spojené so ženským orgánom, niektoré z nich môžu ovplyvniť príznaky pred a počas menštruácie.

Aké nápoje by ste nemali piť počas menštruácie?

Alkoholické nápoje

Alkohol môže mať na váš organizmus množstvo negatívnych účinkov, ktoré môžu výrazne zhoršiť príznaky vašej menštruácie. Okrem toho môže kocovina spôsobiť niektoré z rovnakých príznakov, ktoré môžete mať počas menštruácie – ako je nevoľnosť, hnačka alebo vracanie, závraty a únava – a zhoršiť vašu náladu.

Alkohol, najmä silný alkohol, môže organizmus dehydratovať, čo môže zhoršiť bolesti hlavy a spôsobiť nafukovanie. Môže tiež viesť k tráviacim problémom, ako sú poruchy trávenia.

Kofeínové nápoje

Kofeín nachádzajúci sa v čaji, káve a energetických nápojoch môže spôsobiť zadržiavanie vody a nadúvanie. Môže tiež zhoršiť bolesti hlavy.

Káva a iné kofeínové nápoje môžu navyše spôsobiť tráviace problémy. Ak máte počas menštruácie sklony k hnačkám, problémom môžete predísť obmedzením konzumácie takýchto nápojov.

Ak ste však zvyknutí piť niekoľko šálok denne, úplné vynechanie kofeínu môže spôsobiť aj bolesti hlavy – preto by ste v tejto situácii mali analyzovať svoju pohodu, ale ak je to možné, obmedzte množstvo kofeínových nápojov.

Sladké nápoje

Hoci sladkosti môžu mať niekedy počas menštruácie na krátky čas pozitívny vplyv na váš emocionálny stav, nadmerná konzumácia sladkých jedál a nápojov môže viesť k výkyvom hladiny cukru v krvi, krachu po zvýšenej produktivite a zmenám nálad.

Ak máte počas menštruácie sklony k nízkej nálade alebo úzkosti, kontrola príjmu cukru môže pomôcť regulovať váš emocionálny stav.

Pamätajte však, že bolestivé a nepríjemné príznaky môžu naznačovať aj hlbšie zdravotné problémy, najmä ak máte problémy s fungovaním.

Nemali by ste ignorovať príležitosť vyhľadať lekársku pomoc – ani by ste nemali odmietnuť bežné lekárske vyšetrenie.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť