5 jednoduchých fráz, ktoré chcú rodičia počuť od svojich dospelých detí

Foto: z otvorených zdrojov

Keď je dospelé dieťa otvorené radám, rodičia sa môžu cítiť dôležití a začlenení do tejto etapy života.

Keď sa deti stanú dospelými, ich vzťahy s rodičmi sa zmenia. Aby vzťah prosperoval, musí existovať otvorená komunikácia, vzájomný rešpekt a porozumenie. Sú frázy, ktoré by rodičia radi počuli od svojich dospelých detí. Informuje o tom Huffpost.

„Povedz mi, čo je nové v tvojom živote“

Na prvý pohľad sa tento rozhovor môže zdať jednoduchý, no v skutočnosti má pre rodičov veľký význam. Chcú vedieť, že dospelé deti sa zaujímajú o to, ako žijú a čo sa deje v ich živote.

Chcú mať možnosť zdieľať nové záujmy so svojimi deťmi. Keď sa dospelé deti začnú zaujímať o záujmy svojich rodičov, spoznávajú osobnosť a identitu svojich rodičov mimo rodičovstva.

„Ďakujem. Bol to rozdiel.“

Výchova detí je náročná práca. Keď dospelé deti rozpoznajú tieto snahy, je to veľmi potešujúce aj po rokoch či desaťročiach.

Ak dospelé dieťa oceňuje spôsob, akým ho rodičia vychovali, potom vyjadrenie vďaky znamená veľa. Povedať, že ich úsilie prinieslo zmenu, je ďalším uznaním dobrých rodičov.

„Ďakujem za život, ktorý si mi dal, prijímam ho taký, aký je,“ je veta, ktorú možno povedať rodičom.

„Vaša rada mi pomohla nájsť cestu“

Pre rodičov je to dôležitý moment, keď si uvedomia, že ich výchova pomohla ich dieťaťu osamostatniť sa a sebarealizovať sa.

Vidieť, ako ich deti úspešne prechádzajú životnými vzostupmi a pádmi, dáva rodičom istotu, že hodnoty, ktorým sa učili ako deti, im pomohli.

„Čo by ste robili v mojej situácii?“

Keď je dospelé dieťa otvorené radám, rodičia sa môžu cítiť dôležití a začlenení do tejto etapy života.

Chcú sa cítiť cenení za múdrosť, ktorú ponúkajú.

„Som šťastný a spokojný so svojím životom“

Keď dieťa opustí domov a vybuduje si šťastný a naplnený život, rodičia sú naplnení potešením a hrdosťou na prácu, ktorú vykonali. To prináša najhlbší pocit radosti.

Keď dospelé deti vyjadrujú spokojnosť so svojím životom, potvrdzuje to, že ich rodičia vychovali dobre.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť