5 jednoduchých znakov, že v dospelosti máte so svojimi rodičmi zdravý vzťah

Foto: z otvorených zdrojov

Mali by ste si byť vedomí znakov, ktoré naznačujú normálny vzťah s rodičmi v dospelosti.

Silný a zdravý vzťah s rodičmi podporuje primeranú komunikáciu s nimi. Dávajú veľa pozitívnych emócií a skutočnosť, že vždy môžeme nájsť podporu, aj keď sme už vyrástli. Mali by ste si byť vedomí znakov, ktoré naznačujú normálny vzťah s rodičmi v dospelosti. Informovala o tom RBC-Ukraine s odvolaním sa na instagramovú stránku psychologičky Iriny Kulik.

Vzájomný rešpekt

Je to preto, že keď rešpektujete svojich rodičov, rešpektujú aj vaše názory a rozhodnutia. Ak vás vaši rodičia podporujú vo všetkých vašich snahách, potom máte ideálnych rodičov. Koniec koncov, podpora príbuzných je vždy dôležitá v akejkoľvek záležitosti, ale existujú aj prípady, keď to tak nie je.

Otvorená komunikácia

Psychologička povedala, že zdravý vzťah s rodičmi znamená, že s nimi môžete otvorene diskutovať o akýchkoľvek témach a vyjadrovať svoje myšlienky bez strachu z odsúdenia.

podpora

V prípade potreby sa môžete najmä emocionálne a fyzicky podporovať.

Je zlé, keď deti skrývajú svoje emócie pred rodičmi. To je často znakom veľkého problému vo vzťahu dieťaťa s mamou alebo otcom.

Neuzatvárajte sa pred svojím dieťaťom ani ho nerozptyľujte od jeho pocitov. Pozorne počúvajte a snažte sa pochopiť.

Nezávislosť

Každý máme svoj priestor a možnosť robiť vlastné rozhodnutia bez toho, aby sme sa cítili rušivo.

Spoločné chvíle

Môžete si užívať čas strávený s rodičmi a zdieľať záujmy a zábavu. V takýchto chvíľach sa nebudete báť, že vás rodičia nebudú chápať alebo vás budú súdiť za niektoré činy.

Najmä budete mať istotu, že ste okolo ľudí, s ktorými sa cítite dobre.

Ako zlepšiť vzťahy s rodičmi

Neexistujú žiadne univerzálne stratégie ani magické tipy. Každá situácia je individuálna. Ak sa rozhodnete zlepšiť svoj vzťah, stavte na svojich skúsenostiach a histórii vzťahov s rodičmi.

Najprv musíte pochopiť, čo ste už urobili a čo z toho vzišlo. Najprv sa však uistite, že ste skutočne pripravení zlepšiť svoj vzťah s rodičmi. Najlepšie je sadnúť si a urobiť si zoznam 5-10 odpovedí na otázku „prečo“, aby každá ďalšia položka nadväzovala na predchádzajúcu. To vám pomôže pochopiť, čo od komunikácie očakávate.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť