5 kozmetických procedúr, ktoré je lepšie nerobiť: sú škodlivé a drahé

Foto: z otvorených zdrojov

Navyše, po niektorých z nich sa môžete stať majiteľom nových a závažnejších kožných problémov

Kozmetické procedúry nemusia byť pre vašu pleť vždy prospešné, no nie sú lacné. Navyše, po niektorých z nich sa môžete stať majiteľom nových a závažnejších kožných problémov. RBC-Ukraine podrobnejšie o nebezpečných a drahých procedúrach píše vďaka exkluzívnemu materiálu kozmetičky s medicínskym vzdelaním Anny Tarasenko.

Ktoré procedúry sú pre pokožku škodlivé a drahé?

Anna vyzdvihuje mechanické čistenie ako prvé na zozname nebezpečných procedúr a podrobne vysvetľuje, prečo je lepšie to nerobiť.

„Mechanické čistenie tváre je veľmi traumatizujúca procedúra, ak čistíte veľmi často a nie na určený účel, môžete mať rozšírené póry, dokonca väčšie vyrážky a fľaky po akné,“ vysvetľuje kozmetička.

Podľa Anny tiež plazmapen alebo studená plazma sľubuje pacientom zlepšenie stavu pokožky v dôsledku mikropopálenín vykonaných špeciálnym koagulátorom. Ale v konečnom dôsledku môže pacient dostať popáleniny, pigmentáciu a žiadny efekt z tejto metódy.

„Injekčná karboxyterapia je metóda podkožného vstrekovania oxidu uhličitého pomocou špecializovaných prístrojov. Zdravotne veľmi nebezpečný zákrok, ktorý môže spôsobiť vážne následky v podobe kožných infekcií a cievnej embólie, prevažuje nad benefitmi,“ hovorí aj náš odborník zdôrazňuje tento postup.

Ďalším na zozname škodlivých a drahých procedúr je úprava tvaru nosa pomocou výplne na báze kyseliny hyalurónovej. Postup, ktorý už nie je taký populárny ako kedysi.

Podľa Anny môže spôsobiť veľmi nebezpečné zdravotné stavy, ako je ischémia, nekróza tkaniva a slepota, ak ju vykoná nesprávny odborník. Ak chcete upraviť tvar nosa, je lepšie poradiť sa s plastickým chirurgom.

Do tohto zoznamu patrí aj zväčšenie pier prípravkami na báze biopolymérového gélu.

„Veľmi lacné prípravky využívajú vo svojom zložení polymérový gél, ktorý bol veľmi obľúbený na injekčné vpichovanie do tkanív plastickým chirurgom, pretože v kozmetologickej ambulancii sa už nedá rozpustiť. “, poznamenáva kozmetička.

Anna odporúča, aby ste si veľmi starostlivo a starostlivo vybrali špecialistu, s ktorým spolupracujete, a skontrolujte, aký liek si necháte vpichnúť do tváre.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť