7 rozpočtových spôsobov, ako vykonať zmeny v interiéri: rady od dizajnérov

Foto: z otvorených zdrojov

Nie je jediná miestnosť, ktorej by neprospela trocha prírody.

Ak sa vám váš domov v poslednej dobe zdal menej atraktívny alebo ste unavení zo starého interiéru, no nemáte možnosť či chuť utrácať peniaze na rekonštrukcie, neznamená to, že zmeny sú nemožné. Môžete osviežiť vzhľad vášho domova bez veľkého rozpočtu. RBC-Ukraine hovorí o spôsoboch, ako urobiť zmeny v interiéri bez renovácie, s odkazom na Real Simple.

Pridajte trochu zelene

Nie je jediná miestnosť, ktorej by neprospela trocha prírody. Rastliny sú fantastický spôsob, ako sa hrať s mierkou, úrovňami a objemom.

Prichádzajú v rôznych tvaroch a veľkostiach a sú ideálne pre malé priestory alebo veľké priestory, ako je veľký prázdny roh miestnosti.

Premaľujte aspoň jednu stenu

Interiérová dizajnérka Kate Dawson považuje farbu za dekoratívny zázrak. Nič nemôže zmeniť priestor rýchlo a dramaticky – bez veľkých renovácií – ako nový náter, hovorí. Dokáže zmeniť atmosféru a štýl aj pri použití len na jednej stene.

Najlepšie na farbe nie je len to, že môže byť šetrná k rozpočtu, ale stenu si môžete premaľovať aj sami a ušetríte si tak prácu.

Vymeňte vankúše

Či už sú v obývačke alebo v spálni, staré vankúše môžu miestnosť skutočne oživiť, zatiaľ čo nové môžu premeniť miestnosť úžasnými spôsobmi.

Vankúše podľa dizajnérov miestnosť zjednocujú a dodávajú priestoru celistvosť a nový štýl. Ďalším spôsobom, ako ušetriť peniaze, je vymeniť obliečku na vankúš, ale ponechať náplň.

Umiestnite obrazy do akejkoľvek miestnosti

Dawson odporúča ozdobiť obyčajné steny umeleckými dielami. Koniec koncov, pridanie farebných obrazov okamžite rozpráva príbeh o majiteľovi domu a dáva miestnosti hĺbku, textúru a rozmer.

Okrem toho môžete použiť fotografie – dokonca aj svoje vlastné. Nádhernú fotografiu západu slnka, ktorú ste odfotili, môžete vytlačiť na plátno – na fotopapieri však bude dielo vyzerať pôsobivo.

Vymeňte tapetu na toalete

Toalety sú často prehliadané pri zmenách dizajnu, ale tieto priestory sú skvelým miestom na experimentovanie. Hoci výmena toaliet a umývadiel môže byť drahá, tapetovanie je skvelý spôsob, ako vytvoriť nový efekt bez celkovej rekonštrukcie.

Vymeňte armatúry vo vašej kuchyni alebo kúpeľni

Starý hardvér môže skutočne zostarnúť miestnosť. Nie je však nutné kupovať nový nábytok – môžete vymeniť kľučky, dvierka, alebo prelakovať drevo na novú farbu.

Pridajte umelé dlaždice do vašej kuchyne

Ak vaša kuchynská stena vyzerá zastaralo, môžete pridať dlaždice, dokonca aj dekoratívne – alebo samolepiace panely. Existuje veľa možností a najlepšie je, že je ťažké rozlíšiť umelé dlaždice od skutočných.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť