8 bežných chýb, ktoré robí každý pri umývaní vlasov

Foto: z otvorených zdrojov

Mali by ste vedieť, čomu sa vyhnúť a ako často si umývať vlasy

Väčšina ľudí robí pri umývaní vlasov bežné chyby, ktoré vedú k ich vypadávaniu. Mali by ste vedieť, čomu sa vyhnúť a ako často si umývať vlasy. Informuje o tom web Best life online.

Počas umývania si vlasy rozčešte

Prechádzať si vlasy kefou počas umývania sa môže zdať ako jednoduchý spôsob, ako si vydrhnúť vlasy od korienkov po končeky. Ale nesprávne vykonanie môže tiež zvýšiť riziko zlomenia.

Ak sa chystáte česať vlasy, je lepšie to urobiť po úprave. Začnite od končekov a pomocou hrebeňa so širokými zubami postupujte až ku korienkom.

Pred umývaním použite kondicionér

Ak použijete kondicionér pred umytím vlasov, šampón z vlasov odstráni iba zvyšky kondicionéra. Nebude tiež správne riešiť problémy, ako je akumulácia prírodných olejov na pokožke hlavy.

Umývate si vlasy každý deň

To, že ste si zvykli umývať si vlasy každý deň, ešte neznamená, že je to pre vaše vlasy dobrá voľba. Každodenné umývanie vlasov môže zvýšiť pravdepodobnosť šupinatosti pokožky hlavy a zbaviť vlasy prírodných olejov, ktoré im bežne dodávajú zdravý lesk.

Umyte si vlasy zdola nahor

Ak si šampón nanesiete najskôr na strednú alebo spodnú časť vlasov a až potom na hlavu, je to chyba.

Pretože vlasy umiestnené bližšie k pokožke hlavy sa v tejto časti stávajú najmastnejšími. Dôležité je naniesť šampón najskôr na hlavu a postupovať smerom nadol, a nie naopak.

Nepoužívajte špeciálne nástroje

Farbené vlasy potrebujú špeciálnu starostlivosť. Pretože býva suchšia a teda náchylnejšia na lámanie.

Preto je potrebné používať špeciálne šampóny a kondicionéry.

Kondicionér nanesiete ku korienkom.

Kondicionér nanášajte od stredu ku končekom, vyhnite sa korienkom. Aby bol produkt účinný, mal by sa nechať pôsobiť 5-10 minút.

Príliš intenzívne umývanie

Ľudia s hustými vlasmi si ich zvyčajne chcú pri umývaní vlasov automaticky silnejšie masírovať. Nemali by ste to však robiť.

Takéto akcie môžu viesť k výraznejšiemu vypadávaniu vlasov a uvoľneniu ešte väčšieho množstva mazu. Šampón je potrebné jemne rozotrieť dlaňami po korienkoch a dĺžkach a opláchnuť teplou vodou.

Slabé splachovanie

Zlé opláchnutie kondicionéra je najčastejšou chybou mnohých ľudí. Prípravok je potrebné riadne opláchnuť z hlavy, najmä v zadnej časti hlavy. V opačnom prípade sa vlasy rýchlo stanú masívnymi a ťažkými.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť