Aké semená kvetov je možné zasiať vo februári bez osvedčenia –

Posledný zimný mesiac otvára brány sezóny sadeníc ešte širšie. Zoznam kvetov vhodných na siatie na sadenice sa už od januára začína líšiť a mnohé z nich je možné vysievať bez stratifikácie. Je bežné, že každý záhradník má svoj vlastný zoznam semien na sadenie, ale niekedy sa stane, že keď sa pozriete na zoznam niekoho iného, ​​zistíte, že by ste túto kvetinu chceli zasadiť sami.

Niektoré kvety môžu byť zasiate v rôznych mesiacoch. Napríklad február je posledným termínom na siatie eustomy. Ide o dlho kvitnúcu rastlinu, ktorá sa dá časom pestovať. To isté platí pre klinčeky Shaba, ktoré je možné siať v januári aj vo februári. Moje plány na február zahŕňajú tieto kvety:

1. Petúnie a Calibrachoa.

Petúnia v hrnci

Petúnie by sa mala zasiať v polovici februára, aby kvety rozkvitli do leta. Je lepšie začať siatie so závesnými odrodami. Koncom februára – začiatkom marca môžete pokračovať v zasiatí semien kríkovitej petúnie. Aby som získal druhú vlnu kvitnutia a užil si čerstvé kvety petúnie na jeseň, semená zasadím v tretej dekáde marca. Malé semená sa jednoducho musia rozložiť po povrchu pôdy v miske a navlhčiť rozprašovačom.

Asi po dvoch týždňoch sa objavia mladé výhonky. Neskôr je potrebné sadenice petúnie vybrať dvakrát alebo trikrát, zakaždým presadiť do väčších kvetináčov. Vďaka tomu budú vaše petúnie lepšie, silnejšie a zelenšie.

2. Catharanthus

Catharanthus kvet

Semená na sadenice by sa mali vysádzať začiatkom februára. Takéto výsadby stihnú pred zasadením do zeme vyrásť a rýchlejšie kvitnú. Začiatkom februára je čas zasadiť semená katarantu na sadenice. Ak ich zasadíte teraz, stihnú vyrásť, kým ich zasadíte do zeme, a rastliny vás potešia skorým kvitnutím.

3.Lobelia

Kvetinová záhrada Lobelia

Čo sa týka lobelie, mnohí záhradníci ju začínajú siať na sadenice v polovici februára. Lobeliu však odporúčam začať vysievať v posledných dňoch februára na prvú vlnu kvitnutia a v marci na druhú. Ak vysievate lobéliu do spoločnej misky, potom je najvhodnejšie nechať okolo okrajov nádoby pás nezasiatej zeminy široký asi 1 centimeter. To uľahčí zalievanie. Ideálne je vysievať lobelku do stredu nádobových buniek.

4.Viola

Kvetinová záhrada Viola

Hlavným pravidlom pri výseve violy je vybrať si dobrý deň na siatie, zvyčajne koniec februára. Výsadba tiež určí kvitnutie, ak sa oneskoríte, kvitnutie začne oveľa neskôr. Viola sa zvyčajne vysieva 2 až 2,5 mesiaca pred výsadbou na otvorenom priestranstve a kvitne približne v rovnakom čase.

Semená violy klíčia pri teplote +17-22°C. Semená by mali byť zasiate do hĺbky 2-3 mm, ale nie hlbšie. Pôda by mala byť navlhčená a vytvorený skleník. Prvé výhonky sa objavia za 10-14 dní.

5.Verbena

Kvety verbeny

Pokiaľ ide o verbenu, ak ju zasadíte vo februári, bude kvitnúť od polovice júna až do mrazov.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť