Ako dopraviť premnožené sadenice do záhrady – Záhradníctvo záleží

Prerastené sadenice vždy spôsobujú ťažkosti pri preprave a bez tohto rozbitia sa kmene môžu pri preprave ľahko poškodiť. Samozrejme, ak máte vlastné priestranné auto, tak polovica problémov odpadá, ale čo ak ho musíte odviezť autobusom a ešte horšie mikrobusom, najmä ak záhrada nie je pár kilometrov od bytu.

Hlavná vec je pripraviť sadenice

Zarastené sadenice pár dní pred transportom a výsadbou do zeme je najlepšie presadiť do priestranných nádob. To pomôže sadeniciam lepšie zakoreniť a ochráni ich pred poranením pri prenášaní. Táto metóda však nie je vhodná pre všetky sadenice. Baklažán a paprika nie sú pre túto metódu vhodné.

Dodatočné vystuženie

Do nádoby môžete zapichnúť palice napríklad po rolkách a sadenice dodatočne priviazať k opore. Z každého okraja vložíme 4 paličky a jednoducho ho omotáme zdola nahor hrubou niťou. Dostanete nejaké steny. Pohodlné a bezpečné pri prenášaní na veľké vzdialenosti.

Druhá vec, ktorú môžete urobiť, je premiestniť sadenice do plastových nádob vo forme krabice. Kúpil som ich za 200 rubľov v záhradkárstve, sú veľké a sadenice sa do nich zmestia poležiačky. Pri preprave pevne zatvorte veko, aby dovnútra nič nespadlo a nepoškodilo stonky. Táto metóda je najbezpečnejšia pre sadenice akéhokoľvek typu.

Balenie novín

Môžete tiež vyrobiť malé vrecká z novín a umiestniť poháre so sadenicami, ktoré nechránia pred zlomeninami stonky, ale zabránia ich ohýbaniu a zlomeniu. Môžete použiť aj pevnejší papier vo forme kartónu.

Všetky tieto metódy pomôžu preniesť sadenice na miesto, ale nezabudnite byť opatrní. Bez ohľadu na to, aká silná je nádoba, vždy môžete sadenice poškodiť jednoducho zlým umiestnením krabice.

Tento rok sa moja kamarátka nedokázala dostať načas do záhrady; Použil som len plastové debničky, opatrne som ich poskladal a nádobu so zeminou vo vnútri zabezpečil handrami, navrch položil ich stonky a bezpečne previezol do záhrady. Mnoho ľudí si myslí, že by nemali sadiť prerastené paradajky, ale z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že lepšie rastú, keď sú presadené do zeme a prinášajú väčšie výnosy!

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť