Ako jednoducho pestovať sadenice baklažánu bez zberu

Vďaka tejto metóde môžete ľahko pestovať sadenice baklažánu aj bez zberu. Táto metóda nie je nová a všetko je jednoduché, v prvom rade pripravujeme pôdu, je lepšie to urobiť na jeseň, ale môžete si ju kúpiť aj v obchode so semenami.

Pôda pozostáva zo 4 dielov nížinnej rašeliny, 3 dielov humusu a 1 dielu riečneho piesku. Do nádoby s pôdou pridajte 3 polievkové lyžice superfosfátu. a ak je to možné, pohár dreveného popola. Všetko dobre premiešajte a nechajte niekoľko dní na vzduchu alebo zalejte slabým roztokom manganistanu draselného na dezinfekciu.

Ako pestovať sadenice baklažánu?

Navrhujem pestovať sadenice priamo v pohároch, táto metóda nezahŕňa zber a bude si vyžadovať menej času na presádzanie. A okrem toho, korene baklažánu sú veľmi krehké a toto je najbezpečnejší spôsob, ako ich pestovať. Keď sadenice vyrastú, ihneď ich presadíme aj s hroudou zeminy do voľnej pôdy.

Príprava semien na siatie

Opäť pripravíme svetloružový roztok manganistanu draselného a semená necháme 1-2 hodiny. Tento postup môžete preskočiť a urobiť to podľa potreby, ale semenám to poskytne dobrý rast. Vezmem liter vody a pridám lyžicu popola alebo nitrofosky a pol hodiny miešam semienka. To umožní rýchlejšie klíčenie semien.

Čas vylodenia

Semená potrebujú 2 až 2,5 mesiaca, aby vyklíčili, aby vyklíčili zrelé sadenice pripravené na presadenie do otvoreného terénu. Preto hádame mesiac, zvyčajne sadím koncom mája, čiže semená vysievam koncom marca alebo začiatkom apríla. Semená sa vyliahnu za 2 týždne, udržiavajte teplotu aspoň 20-25 stupňov, môžete ju prikryť fóliou, aby ste vytvorili skleníkový efekt. Stačí urobiť pár otvorov pomocou špáradla, aby sa zabránilo hromadeniu kondenzátu. Po týždni znížte teplotu na normálnu izbovú teplotu. Sadenice môžete otužovať a udržiavať v noci pri teplote 12-14 stupňov, posilníte tým koreňový systém. Počas vysychania pôdy zvlhčujeme rozprašovačom.

Sadenice baklažánu v skleníku

Kŕmenie sadeníc baklažánu

Sadenice odporúčam kŕmiť maximálne 1-2 krát a po vysadení do voľnej pôdy alebo skleníka pravidelne prikrmujeme. Hnojivo je možné pripraviť z domáceho odpadu. Vezmeme škrupiny z 5 vajec a naplníme ich 3 litrami vody a necháme 5 dní je plná vápnika a fosforu na posilnenie a rast baklažánov.

Sadenice je potrebné osvetliť od 8:00 do 20:00, inak sa môžu veľmi pretiahnuť. Preto berieme bežnú, alebo ešte lepšie fytolampu. To je všetko, máme silné sadenice baklažánu, ktoré môžeme koncom mája presadiť do voľnej pôdy alebo pod skleník v strede, v závislosti od poveternostných podmienok.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť