Ako kŕmiť čerešne pre lepší vaječník

Je veľmi dôležité kŕmiť čerešne, najmä v období vaječníkov, potom je vysoká pravdepodobnosť, že úroda bude lepšia a bobule budú väčšie. Nezabúdajte ani na zmladzovanie čerešní, ktoré je dôležitou súčasťou starostlivosti.

Do jari zostáva už len pár mesiacov a ja vám chcem odporučiť moje hnojivá, ktoré používam na čerešne.

Ako môžete kŕmiť čerešne organickou hmotou?

  • Ak je vaša čerešňa už zrelá, budete musieť kŕmiť mullein – riedime 10 litrov vody na 1 liter, ak použijeme kurací hnoj, potom na 10 litrov postačí aj 0,5 litra infúzie.

Čerešňový vaječník

Ďalšou možnosťou dobrého kŕmenia je popol z dreva, myslím, že veľa ľudí má na svojom pozemku postavené kúpeľné domy alebo ako možnosť spaľovanie konárov po orezaní záhrady.

  • Vezmeme tiež 10 litrov vody a zmiešame s 0,5 litrom dreveného popola, neviem, koľko popola je v grame, takže píšem v litroch, pretože vždy beriem na meranie litrovú nádobu. Nechajte roztok pôsobiť niekoľko hodín a zalejte ho ku koreňu. Toto kŕmenie je vhodné aj pre mladé čerešne.

Počas kvitnutia sa oplatí pridať hnojivo na báze dusičnanu vápenatého. Toto je dôležitý doplnok! Pretože kvôli nedostatku vápnika môžu čerešne zhadzovať časť vaječníkov. Mnohí si pravdepodobne pozreli obrázok: záhrada kvitne, tešíte sa, že tam bude veľa bobúľ a po týždni takmer všetky opadajú. Preto odporúčam riediť 2 polievkové lyžice na 10 litrov vody. dusičnanu vápenatého a nalejte pod koreň.

čerešňový vaječník na jar Ďalší vrchný obväz, ktorý záhradníci používajú, je založený na kyseline boritej, ktorá dodáva bobuliam sladkosť a tiež zabraňuje vypadávaniu vaječníkov. Pripravuje sa podobným spôsobom, vezmite 10 litrov vody a 1 g kyseliny boritej. Roztokom raz postriekajte čerešne.

(zatiaľ žiadne hodnotenia)

Páčil sa vám článok? Zdielať s priateľmi:

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť