Ako kŕmiť kapustu v auguste, aby sa zabezpečilo, že hlávky kapusty sú husté a nie voľné

S príchodom augusta sa v kapuste začínajú vytvárať vaječníky do tesnej hlávky a mnohí záhradkári prestávajú kapuste venovať pozornosť, a preto robia chybu.

Zdá sa, že hlávka kapusty začala a aj dažde z času na čas prídu, zostáva len polievať, keď žiadna nie je. Zalievanie kapusty v auguste je mimoriadne dôležité, inak pri nedostatočnej vlhkosti môžu niektoré korene odumrieť a kapusta už nedostane plnú výživu. Aby ste to odstránili, nezabudnite naliať 10 litrov vody do vedra pod každú hlávku kapusty.

A nezabudnite na hnojenie, vylúčte všetko hnojenie dusíkom, môžu poškodiť iba vaječník, pretože s dostatočnou úrovňou dusíka začne kapusta namiesto vaječníkov rásť lístie.

Ako oplodniť kapustu, aby sa v auguste vytvorili husté hlávky kapusty.

Hlavným typom kŕmenia, ktorý pomôže kapuste plne sa sformovať do silnej a veľkej hlávky kapusty, je fosfor, draslík a bór, ak jeho hladina v pôde nie je dostatočná.

Ako hnojiť kapustu

Existuje niekoľko možností hnojenia, napríklad:

1. Zmiešajte lyžicu superfosfátu, síranu draselného a nitrofosky v 10 litroch vody a zalejte kapustu pri koreni. Superfosfát je predmiešaný v teplej vode, v studenej vode sa nerozpúšťa.

2. Kyselina boritá, 2 gramy, sa najskôr rozpustí v 1 litri horúcej vody a potom sa naleje do vedra s 9 litrami studenej vody. Výsledným roztokom postriekajte listy kapusty.

Pri nedostatku bóru kapusta stráca svoju hustotu v hlávkach, uvoľňuje sa a nedá sa dlho skladovať.

3. Aby bola kapusta dlho skladovaná, je potrebné ju prihnojiť síranom horečnatým a to sa musí urobiť v auguste. Zarovnanú polievkovú lyžicu hnojiva rozpustite v 10 litroch vody.

Je potrebné aplikovať hnojenie podľa normy, prebytok môže spôsobiť poškodenie. A nanášame až po zalievaní alebo daždi.

Podľa vzhľadu je veľmi ľahké určiť, aké hnojivo kapusta potrebuje. Ak spozorujete hnedé škvrny na listoch kapusty, znamená to, že kapusta potrebuje prihnojenie bórom, pretože ho v pôde nie je dostatok.

Ak kapusta dlho netuhne, znamená to, že je málo fosforu, a keď kapustné listy zožltnú, je nedostatok draslíka. Pamätajte, že hnojenie je potrebné vykonať mesiac a pol pred zberom, aby dovtedy v kapuste neboli dusičnany.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť