Ako kŕmiť paradajky v skleníku – Záhradníctvo

S príchodom polykarbonátu na trh a jeho dostupnosťou si každý letný obyvateľ nainštaloval na svoj pozemok skleník. Je skvelé získať skorú úrodu paradajok alebo uhoriek, je jednoduchšie pestovať plodiny v skleníku a počasie je také hrozné.

Vždy môžete polievať alebo vetrať nastavením požadovanej teploty. Môžete ich aj kŕmiť, pretože skleníky inštalujeme na jedno miesto a minimálne niekoľko rokov naraz. Je nepravdepodobné, že by niekto z nás prestavoval skleník, je samozrejme jednoduchšie pridať hnoj na jeseň. Toto bude najlepšia možnosť. Ak ste na to nemali čas, je lepšie pripraviť ďalšie kŕmenie.

Každý rok Zem nemá čas na odpočinok a akumuláciu živín v pôde, takže paradajky by sa mali kŕmiť vo fáze rastu a vaječníkov.

Pravidlá kŕmenia paradajok v skleníku

Pri pridávaní hnojív do skleníka vždy udržiavajte rovnováhu medzi organickými a minerálnymi hnojivami. Ak to preháňate s organickou hmotou, môžete získať veľké kríky bez vaječníkov a prebytok minerálov povedie k tomu, že korene nebudú môcť normálne fungovať a absorbovať vlhkosť.

Hnojenie môžete distribuovať v každej fáze rastu. Dokonca aj sadenice môžu byť kŕmené, aby sa predišlo problémom s naťahovaním a zlepšili sa rast. Prvé hnojenie aplikujte pri presádzaní do skleníka. Do otvorov sa pridáva humus a popol. Toto hnojenie je možné aplikovať na všetky druhy paradajok.

Keď paradajky dostávajú dostatočnú výživu, sú menej náchylné na plesne a pleseň.

Na fotografii je skleník so zelenými paradajkami

Ako často by ste mali kŕmiť paradajky?

Ak sú kríky malé a nedávno vysadené, môžete bezpečne použiť dusíkaté hnojenie. A keď sa začnú objavovať púčiky, počas tohto obdobia musíte pridať draselné hnojivo.

Dodržujte nasledujúci rozvrh kŕmenia:

  • vo fáze výsadby;
  • Za 2 týždne;
  • počas obdobia aktívneho rastu;
  • počas tvorby púčikov;
  • vo fáze kvitnutia;
  • počas tvorby vaječníkov; v štádiu plodenia.

Toto je všeobecné odporúčanie a dodržiavajú ho aj skúsení agronómovia. Listové kŕmenie paradajok je tiež veľmi dôležité pre vaječníky.

V akom čase sa aplikujú hnojivá?

Najlepší čas je skoro ráno alebo stred večera. Je dobré, ak bolo zamračené počasie a slnko počas dňa príliš nepálilo. Pred hnojením je dôležité paradajky zaliať. Musíte ho pridať do každej diery a snažiť sa nedotýkať sa listov alebo kmeňa.

Zálievka pred hnojením je veľmi dôležitá, ochránite tak korene pred popálením.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť