Ako odstrániť všetky vošky z jablone, jednoduchý a účinný spôsob

Vošky sa objavujú na jabloniach na samom vrchole plodenia a chemikálie by sa v žiadnom prípade nemali používať. Nie je ťažké identifikovať strom napadnutý voškami, keď prechádzate záhradou, môžete vidieť postihnuté stromy už z diaľky.

Voške sa podarí naklásť vajíčka koncom leta, bližšie k augustu, samotné imago uhynie na mráz, ale vajíčka v kôre stromov bezpečne prezimujú. A na jar sa z vajíčok vynárajú samice a vytvárajú kolónie. Samice sú schopné zniesť až 40 vajíčok, ktoré potom pokrývajú listy jablone.

Vošky sa rozmnožujú koncom augusta a začiatkom septembra.

Ak to nie je kritické pre dospelé jablone, potom mladé jablone veľmi ťažko znášajú inváziu vošiek. Vošky infikujú výhonky mladých jabloní a majú negatívny vplyv na imunitu a adaptačné vlastnosti jabloní.

Ako sa zbaviť vošiek

Ako odstrániť vošky z jablone

Drevený popol prichádza na záchranu, je to verný pomocník v boji proti škodcom, najmä voškám. Ošetrenie by sa malo vykonávať presne po daždi, potom bude účinok mnohonásobne vyšší. Okolo kmeňa jablone, listov a kmeňov musíte rozprášiť preosiaty popol. Ak sa neočakáva dážď, potom postriekame infúziou popola, na tento účel zriedime 300 g popola v 10 litroch vody a necháme 2-3 hodiny, potom pridáme 2-3 polievkové lyžice tekutého mydla na pranie a nastriekame jablko strom.

Infúzia celandínu a paliny

Účinne bojuje aj proti voškám, dospelé stromy sa nedajú tak ľahko postrekovať, ale mladé stromčeky sa dajú ošetriť. Účinok oboch nálevov je účinný, ale zvyčajne používam nálev z popola, pretože popol vždy zostane z horenia po orezaní konárov alebo sa dá vyhrabať z kúpeľa.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť