Ako oživiť expirované semienka kvetov

Mnoho ľudí si zakúpilo balíčky semien, ktoré sme nestihli použiť, a pestovali krásne izbové alebo záhradné kvety. Je to po dátume spotreby spred niekoľkých rokov? Myslím, že aj z tohto sa dajú získať sadenice. Veľa závisí od podmienok skladovania a druhu kvetu. Čítanie v novinách poznámky o tom, ako sa jednému Francúzovi podarilo vyklíčiť mimózu zo semena starého 221 rokov, alebo podľa vedcov môžu semená vyklíčiť až po 1000 rokoch, takže možno by ste nemali vyhadzovať expirované semeno a snažiť sa ho vyklíčiť.

Navrhujem, aby ste sa oboznámili s niekoľkými metódami, ktoré sa osvedčili ako najlepšie.

Revitalizácia semien pred 10 a viac rokmi

Začnime s obnovením semien s najdlhšou expiráciou. Aby ste to urobili, robíme všetko postupne: Aby ste to urobili, musíte si vziať dve nádoby s horúcou vodou (60 ° C) a studenou vodou ponorte semená na 5-6 sekúnd do horúcej vody a na tak dlho alebo do studenej. Opakujeme 5-6 krát, potom dáme semená na papier vysušiť a môžu byť zasiate do zeme.

Táto metóda dokáže oživiť takmer všetky semená kvetov a zeleniny. Hlavná vec je, že semená počas skladovania nie sú vystavené vysokej vlhkosti.

Metóda pre semená s trvanlivosťou 2-3 roky

Semená oživíme pomocou šťavy z aloe, keďže jej šťava je považovaná za silný stimulátor rastu, kedysi sa používala na zlepšenie klíčenia. Ak aloe rastie doma, odoberáme z neho šťavu. Na zber šťavy je potrebné odrezať najstaršie listy, ktoré sú staršie ako tri roky a ktoré sa posledné dva týždne nezalievali. Listy aloe, presnejšie stonky, odrežeme a dáme na 2 týždne do chladničky. A až potom môžete zo stoniek vytlačiť šťavu a namočiť do nej semienka. Druhá možnosť je bez čakania, stačí si kúpiť ampulky z aloe, ktoré sa predávajú v lekárni a semienka namočiť do tejto šťavy.

Výsev semien kvetov po expirácii

Namáčanie starých semien v stimulátore rastu

Táto metóda je užitočnejšia pre semená kvetov, najlepšie je namočiť semená do Epin, Yantarine alebo Bud. Tieto stimulanty majú veľký pozitívny účinok a aktivujú všetky biologické procesy v semene. Semená sú namočené 2 hodiny a potom zasadené do zeme. Je vhodné rozliať pôdu slabým roztokom manganistanu draselného.

Nebojte sa zasadiť semená, ktorých platnosť vypršala, často sú vhodné na pestovanie aj po 1-2 rokoch a dokonca aj bez ďalších stimulantov. Keďže skutočná trvanlivosť je vyššia ako na obaloch a pri zohľadnení pravidiel skladovania semená vyklíčia.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť