Ako pestovať paradajky vo vedre na okne alebo balkóne – Záhradníctvo

Tento rok som zasadil prvú odrodu paradajok De Barao a vyrástli veľké stonky, napríklad na paprike sa už objavili kvety; Kvitnutie a paradajky by mali začať už čoskoro. Odporúčam túto metódu, ak chcete zbierať paradajky bez toho, aby ste opustili domov. Zeleninová záhradka na balkóne, tak by som nazval túto akciu. Ako sa balkón líši od skleníka? Takže si myslím, že podmienky sú úplne rovnaké, aj keď si budete musieť urobiť zásoby pôdy.

Prvé kroky v pestovaní

Vyberte si nádobu vhodnú na pestovanie paradajok. Väčšinou stačia 5 litrové fľaše, hlavné je odstrániť hrdlo hore a získate nádobu dosť hlbokú na koreňový systém. Na pestovanie paprík a paradajok je toho viac než dosť. V spodnej časti urobte 4-5 vpichov klincom a pridajte keramzit. Korene tak môžu dýchať a prebytočná voda nebude stagnovať.

keramzit

Naplňte ho zeminou a humusom v pomere 50/50, pridajte vždy hrsť popola alebo superfosfátu a dobre premiešajte. Pridajte zeminu do 2/3 vedra a po výsadbe pridajte 1 cm vrstvu na vrch.

Priming

Výsev semien alebo sadeníc priamo

Semená vysievame úplne rovnako ako do skleníka, no ak máte hotové sadenice, môžete ich hneď zasadiť. Mnoho ľudí odporúča na takúto výsadbu odrodu De Barao, ani som si nemyslel, že by sa dala pestovať na mojom balkóne vo vedre. Odroda je vhodná na nakladanie a len do šalátov. Pre experiment som vysadil pár kríkov a odrodu Danko.

paradajky zasadené vo fľašiach

Výhody a nevýhody tejto metódy

Zatiaľ nevidím žiadne mínusy, snáď okrem toho, že si na balkón nemôžete priniesť nič navyše a listy voňajú ako paradajky. Mimochodom, toto sa dá nazvať plusom, je to nádherná vôňa a mnohým ľuďom sa naozaj páči, ako keby išli do záhrady. Z mínusov možno všetky, ale plusov je oveľa viac, napríklad takto pestované stonky sú oveľa hrubšie ako u paradajok z voľnej pôdy a úroda je vyššia. V kovových vedrách sa pôda rýchlo zohreje a rastlina rýchlejšie rastie, veď je to tropická zelenina alebo, ako mnohí hovoria, paradajka je ovocie!

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť