Ako pestovať sadenice petúnie – všetky tajomstvá a technológie úspechu

Petunia je hlavnou ozdobou našej záhrady spolu s ďalšími kvetmi, môžete vytvoriť jedinečnú kompozíciu farieb. Aby sme nemíňali peniaze navyše na nákup kvetov, ktoré nám už vypestovali, vysádzme spolu petúnie ako priesady. Verte mi, nie je to ťažké.

Pestovanie sadeníc petúnie: semená, siatie a starostlivosť

Ak chcete pestovať petúnie, musíte si najprv vybrať vhodnú nádobu, ktorá by nemala byť príliš vysoká, a na dne pohára musíte urobiť otvory na odtok prebytočnej vody.

Môžete si vziať najštandardnejšiu pôdu pre izbové kvety alebo ju zozbierať zo záhrady pridaním trochu humusu. Nezabudnite vyliať pôdu manganistanom draselným na dezinfekciu pôdy.

semená začnú klíčiť

Semená môžu byť tiež namočené vo fytosporíne. Nádobu naplňte zeminou do 2 cm od okraja. Posledný 1 cm zeminy preosejeme, aby bola pôda čo najkyprejšia.

Semená petúnie sú veľmi malé, preto sa snažte ich čo najrovnomernejšie rozmiestniť po celej pôde. Navlhčite pôdu rozprašovačom a prikryte filmom. Uistite sa, že nádobu umiestnite na teplé miesto.

Počas vysychania pôdu z času na čas navlhčite. Netrvá dlho, kým sa objavia výhonky.

Do 2 týždňov sa objavia výhonky petúnie, ale ak tam nie sú do 3 týždňov, nemusíte čakať. S najväčšou pravdepodobnosťou bol sadivový materiál, na ktorý ste narazili, nekvalitný alebo s uplynutým dátumom spotreby. Ale to sa našťastie stáva veľmi zriedka.

(zatiaľ žiadne hodnotenia)

Páčil sa vám článok? Zdielať s priateľmi:

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť