Ako prestať žiarliť na svojho milovaného: tipy, ktoré vám pomôžu obnoviť dôveru v pár

Foto: z otvorených zdrojov

Rada od psychológa: ako prestať žiarliť na partnera voči iným a zlepšiť vzťahy.

Život v neustálom strachu zo zrady partnera je neznesiteľný, a preto často vedie k zničeniu vzťahov. Úplná kontrola a nedôvera sú príčinou mnohých hádok a rozvodov. Existuje však niekoľko jednoduchých odporúčaní, ktoré psychologička Irina Kulik zdieľa vo svojom príspevku na Instagrame a ktoré pomôžu páru prekonať nedorozumenia a obnoviť vzájomnú dôveru.

Ako prestať žiarliť na muža

  • Dôvera. Dôvera svojmu partnerovi je kľúčovou súčasťou udržania zdravého a harmonického vzťahu. Ak svojmu mužovi neveríte, mali by ste sa s ním o tom porozprávať, zistiť všetky problémy, ktoré sa vás týkajú.
  • Pracujte na sebe. Najčastejšou príčinou žiarlivosti je nedostatok sebavedomia. Mali by ste na tom popracovať sami alebo sa poradiť s psychológom. Sebavedomá žena nikdy nebude žiarliť na svojho partnera, pretože pozná svoju hodnotu.
  • Staraj sa o seba. Často ženy venujú všetok svoj voľný čas starostlivosti o muža, čo je nesprávne. Zamerajte svoju energiu na rôzne oblasti svojho života: kariéru, priateľov a koníčky. Vášmu mužovi zrejme viac imponuje rozvinutá osobnosť, ktorá sa zaujíma o život, ako nevrlá manželka.
  • Spoločné aktivity. Začnite so svojím partnerom tradíciu, aby ste trávili nejaký čas spoločnými aktivitami, udržíte si tak zdravé emocionálne spojenie a záujem jeden o druhého.

Ako prestať žiarliť na dievča alebo ženu

  1. Hovorte úprimne. Psychológ odporúča otvorene diskutovať o všetkom, čo sa deje v páre a v duši toho druhého. Môžete tak zistiť dôvody nedôvery k partnerovi a vyrovnať ich.
  2. Porozumenie. Skúste v sebe nájsť dôvody svojej nedôvery k priateľke či manželke, zamyslite sa nad tým, ako môžete situáciu napraviť, aby sa váš vzťah zlepšil. Možno budete musieť popracovať na svojej vlastnej sebaúcte.
  3. Dôvera. Partneri by mali spolupracovať na budovaní dôvery vo vzťahu. Všetky body a nedorozumenia si preto otvorene prediskutujte, aby nedochádzalo k nedorozumeniam.
  4. Psychologická pomoc. Ak sa nedokážete vyrovnať so žiarlivosťou svojej partnerky na iných mužov sama, mali by ste vyhľadať kvalifikovanú pomoc. Mali by ste zvážiť možnosti konzultácie s rodinným psychológom, určite vám to pomôže vyriešiť problém nedôvery k žene a žiarlivosti.
  5. Neustály sebarozvoj. Snažte sa neustále rozvíjať ako človek. Pomôže vám to presunúť vašu pozornosť od žiarlivosti k vašim osobným úspechom. Takto sa stanete sebavedomým a zaujímavým ako človek, čo prispeje k vášmu kariérnemu, finančnému a obchodnému úspechu.
  6. Sústreďte sa na to pozitívne. Každý deň sa musíte sústrediť na malé radosti, ktoré máte vo svojom živote. Pracujte s partnerom na emocionálnej pohode vášho páru. To váš vzťah určite posilní.
Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť