Ako sa správne starať o vnútornú prvosienku doma

Pri prechádzke záhradou môžete často vidieť krásne kvety, ktoré bezstarostne rastú na záhradných záhonoch. Vrcholom prvosienky je, že jej kvety sú zrastené hneď na báze a je ťažké si ju pomýliť s iným kvetom.

Vnútorná prvosienka: vlastnosti starostlivosti doma

Prvosienku môžete pestovať aj v miestnosti, hlavné je, aby v miestnosti bolo dostatok svetla a vhodná teplota aspoň 25 stupňov.

osvetlenie: Umiestnenie prvosienky na okno s priamym slnečným žiarením je nebezpečné a za pár dní môže veľmi zoslabnúť. Zaveste záves alebo rozptýľte svetlo. Rastlinu umiestnite na okennú policu na východnej alebo západnej strane miestnosti, kde dostane dostatok svetla, no neprehrieva sa.

teplota: Prvosienka vnútorná uprednostňuje chladné počasie. Hlavná teplota by sa mala udržiavať na 20 stupňov.

Počas kvitnutia musíte prvosienku zalievať 2-3 krát týždenne, ale po odznievaní znížte zálievku na 1-2 krát týždenne.

Starostlivosť o Primrose

Kŕmenie prvosienky je dôležité ako pre každú inú rastlinu, najlepšie je kúpiť komplexné minerálne hnojivo a aplikovať ho raz za mesiac.

V lete umiestnim kvetinu pod rozptýlené svetlo a v zime ju musím osvetliť lampami. Keď kvetina vybledne, prejde do kľudového stavu a je lepšie pre ňu vytvoriť podmienky bližšie k jej prirodzenému prostrediu a na jar ju presadiť do záhrady, keď sa pôda zahreje na +15.

Starostlivosť o Primrose

Výsadba prvosienky

Výsadba prvosienky je dôležitou etapou a tu by ste mali byť veľmi opatrní, pretože správna výsadba určí ďalší vývoj kvetu.

Je dôležité pripraviť dobrú nádobu, mala by byť široká a stredne veľká. Príliš veľký črepník poskytne prvosienke priestor na rast koreňového systému, čo ovplyvní jej kvitnutie.

Na substrát odporúčam použiť zmes pre izbové rastliny z listovej zeminy a piesku. Pred výsadbou sa uistite, že dezinfikujete roztokom manganistanu draselného.

Drenáž na dne hrnca by mala byť 15 cm a naplnená pôdnou zmesou do 15 cm po horný okraj hrnca. Po výsadbe pôdu okolo kmeňa zľahka zhutnite.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť