Ako sa starať o červený kvet poinsettie po odkvitnutí

Tento zázračný kvietok som mala to šťastie kúpiť počas akcie, pretože nie je krajší darček, ako sledovať nádherný rozkvet červenej vianočnej hviezdy. Vďaka svojim jasným a krásnym kvetom je veľmi obľúbený na darovanie v novembri a decembri. Mal som to šťastie, že som dostal takýto kvet ako darček a robí mi radosť ešte dlho.

Ak sa stretávate so skutočnosťou, že kvetina prestala kvitnúť, mali by ste dať kvetine pokoj a orezať ju. Je potrebné orezať stonku, pričom výška nie je väčšia ako 12 cm, a potom ju preniesť na chladné miesto na 2 mesiace. Raz týždenne ho musíte navlhčiť, používam rozprašovač a nedovoľte, aby pôda vyschla.

Ak vianočná hviezda po odkvitnutí naďalej aktívne rastie a vytvára nové listy a výhonky (najmä v prvom roku po zakúpení), potom sa možno oplatí nechať ju chvíľu bez drastického prerezávania. Pri opakovanom kvitnutí sa však stále odporúča prerezávanie vianočnej hviezdy, pretože hlavné sfarbenie sa vyskytuje na mladých výhonkoch.

prerezávanie vianočnej hviezdy

Keď k vám domov príde vianočná hviezda, nemusíte sa ponáhľať s jej presadením z kvetináča z obchodu. Ak je kvetináč v dobrom stave, môže v ňom vianočná hviezda zostať v pohode, kým nezakvitne. Ak je však črepník poškodený alebo pôda v ňom je nekvalitná, rozhodnutie o presadení je na vašom uvážení.

Transplantácia vianočnej hviezdy spolu s guľou zeme počas kvitnutia po zakúpení nepovedie k negatívnym dôsledkom. Dôležité je dať rastline pred presadením niekoľko dní na prispôsobenie sa novým podmienkam, približne 5 až 7 dní.

Vianočná starostlivosť o vianočné hviezdy doma.

Vianočná hviezda, tiež známa ako vianočný stromček alebo vianočná hviezda, sa často dáva ako darček počas Vianoc a Nového roka kvôli svojim krásnym kvetom. Kvetné metliny sú jasne červené, vďaka čomu vyzerajú ako kvet.

Ak ste nevedeli, je to druh mliečnika, ktorý je známy svojou krásou. Pre túto rastlinu sa odporúča zakúpiť špeciálnu pôdnu zmes v záhradnom obchode, ktorá už má mierne kyslú a sypkú štruktúru, ideálnu pre túto kvetinu. Na vianočnú hviezdu som použil obyčajný plastový kvetináč.

Vianočná starostlivosť o vianočné hviezdy

Je to vlhkomilná a svetlomilná rastlina, preto sa odporúča prihnojovať ju aj špeciálnym hnojivom na kvitnúce izbové rastliny. Jediné, čo vianočná hviezda neznáša, je prievan a teploty pod 15 stupňov Celzia. Tiež nevíta suchý vzduch, preto som listy postriekal vodou z rozprašovača, najmä keď sa dom rozpálil od radiátorov.

Ak ste si ju kúpili skoro na jeseň alebo vám rastlina zostala po prvom rozkvitnutí, existujú kroky, podľa ktorých môžete zabezpečiť, aby kvitla včas. Vianočné hviezdy vyžadujú krátke denné svetlo, aby kvitli, takže rastlinu môžete jednoducho umiestniť do tmavej miestnosti (napríklad do špajze) od 18:00 do 8:00 alebo ju prikryť krabicou.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť