Ako sa starať o sadenice kapusty po vyklíčení, aby sa zavalili a nevyťahovali sa

Ak chcete pestovať kvalitné sadenice kapusty doma, potrebujete poznať malé jemnosti. Len na prvý pohľad sa zdá, že ak semienka zasiate, vyklíčia a vyrastú.

Užitočné tipy na pestovanie sadeníc kapusty po vyklíčení

Ak sú kapustové semienka spracované, ako na fotke mám semienka kapusty Krautkaiser, sú v hustej zelenej šupke, potom je lepšie šupku skúsiť trochu zničiť, rýchlejšie vyklíčia a nezaseknú sa v tejto kapsule .

S vnučkou sme sa dohadovali, či je potrebné zničiť škrupinu a kde budú semená rýchlejšie klíčiť. V nádobe, kde sme semienka umiestnili a pokropili vodou a snažili sa špáradlom zničiť šupku semienok, rýchlejšie vyklíčili.

Na tom istom mieste, kde sme to jednoducho posypali a posypali zemou, zatiaľ nie sú vidieť žiadne výhonky. Obrázok je rovnaký s jednoduchými, neošetrenými semenami, je lepšie ich naklíčiť, ako zasiať nasucho.

Pre sadenice je najlepšie použiť riečny piesok, ktorý zabezpečí priedušnosť, agroperlit, vermikulit. Na zeleninu si teoreticky kupujem univerzálnu, najlepšia je preosiata zemina, ktorá sa predáva v bežnom obchode so semenami.

Aby sa sadenice kapusty dobre pestovali a nerozťahovali, potrebujú chlad a svetlo, ktoré sa nedajú kombinovať na parapete v byte. Kapustu preto vysievam tak, že po vyklíčení prenesiem nádobu s plodinami priamo do skleníka.

Po prenesení sadeníc do skleníka je zabezpečená ďalšia dôležitá podmienka, aby sa sadenice nenatiahli, to je rozdiel medzi dennými a nočnými teplotami.

Sadenice kapusty stredne neskorých odrôd môžete vysievať v prvých dňoch mája, v skleníku v miske v skleníkových podmienkach, sadenice po vyklíčení rýchlo vyrastú; Predtým som vždy vysieval o takomto čase a všetko vyrástlo perfektne, lebo kapustu sme po prvom mraze odložili na uskladnenie.

Teraz najčastejšie vysievam kapustu na priesady koncom apríla, samozrejme, tieto termíny nie sú ďaleko od prvých májových dní. Ako sa starať o sadenice po vyklíčení?

Ako správne zalievať sadenice kapusty.

Len keď pôda vysychá, zároveň nedovoľte, aby hlinená hruda vyschla. Naša kapusta je vlhkomilná plodina, ale je dôležité nájsť strednú cestu a tiež nie je potrebná nadmerná zálievka.

Sadenice musíte zalievať teplou vodou, je lepšie, ak je kropenie, do skleníka umiestnim nádoby s vodou, aby sa zahriali. Nemôžete pestovať sadenice kapusty v ťahu;

Prvé kŕmenie sadeníc kapusty.

Hnojivá aplikujem najskôr, keď budú mať sadenice skutočné listy. Ďalej je frekvencia hnojenia v intervaloch 10 – 14 dní. Kŕmte iba vopred navlhčenou pôdou.

Kapusta je považovaná za popredné miesto medzi zeleninovými plodinami z hľadiska spotreby živín, preto potrebuje dusík, draslík a fosfor. Musíte tiež venovať pozornosť skutočnosti, že kapusta okrem týchto základných živín potrebuje aj bór, zinok a molybdén, ktoré by mali byť zahrnuté v hnojivách.

Objem nádoby na sadenice je dôležitý.

Ak vysievate kapustu príliš skoro v apríli, potom po zbere je lepšie zvoliť nádobu s objemom najmenej 400 ml, veľké jednorazové poháre.

V malých nádobách, keď ich kapusta zvládne, jednoducho prestane rásť. Počas zberu je dôležité narovnať korene kapusty.

Pri výsadbe sadeníc do zeme by kapusta mala mať aspoň 5–6 listov, potom bude pre ňu ľahšie rásť.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť