Ako spracovať kapustu pre lepší vaječník

Pravdepodobne si mnohí pamätajú príslovie o kapuste, ktoré vždy hovorili naše staré mamy: „Pestujte kapustu s bruchom, nie s nôžkou“. To je samozrejme dobrá podpora, ale je lepšie pridať dobré hnojenie a poskytnúť kapustu náležitú starostlivosť.

Podľa odborníčky z odboru plodín ovocia a zeleniny Bieloruskej štátnej poľnohospodárskej akadémie, kandidátky poľnohospodárskych vied Anny Gordeevovej, môže byť niekoľko dôvodov, prečo kapusta nesadne.

Musíte začať s pôdou, kapusta je na ňu veľmi náročná a uprednostňuje mierne zásaditú pôdu. Ak je pôda kyslá, budete ju musieť deoxidovať. Najlepším pomocníkom v tejto veci je dolomitová múka. Kyslosť môžete ľahko skontrolovať rastom mäty a plantain. Ak rastú dobre, pôda je stále oxidovaná.

Druhým dôvodom je nedostatok vlhkosti. Kapusta je veľmi náročná na pravidelnú zálievku. Veľa vody potrebuje najmä pri tvorbe hlávok kapusty. Ak je nedostatok vlhkosti, všetky potrebné procesy sa zastavia.

Dôležitú úlohu zohráva aj čas zavlažovania. Ak ju zalejete v horúcom počasí, narobí kapuste viac škody ako úžitku. Zalievajte vždy skoro ráno alebo neskoro večer, voda je lepšie absorbovaná a dobre prijímaná koreňovým systémom.

Pred vaječníkom sa oplatí hnojiť, aby nezostali bez zberu. Odporúča sa pripraviť zmes 1 až 20 zriedením mulleinu vodou a pridaním niekoľkých nitrofosiek.

Pod každý kapustový koreň zalejte 1 liter roztoku a potom určite nezostanete bez úrody.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť