Ako správne zalievať muškáty (pelargónie)

Ako zalievať pelargonium, aby sa zabránilo nadmernému zalievaniu, je otázka, ktorú kladú začínajúci záhradníci. Prevlhčenie hlinenej kómy je hlavnou príčinou všetkých problémov s rastúcim pelargoniom. Tento článok obsahuje základné odporúčania pre zalievanie pelargónie.

Osvetlenie

  • Pelargonium sú svetlomilné rastliny. Pre bujné kvitnutie ich treba umiestniť na slnečné miesto. Vhodné sú južné a juhozápadné okná.
  • Kvet by ste nemali umiestňovať na jasné slnko, potrebuje rozptýlené svetlo
  • V letných dňoch sa oplatí pestovať muškáty na balkóne.

Ak máte čas, môžete sa o kvetinu postarať a presadiť ju na otvorenom priestranstve. Na jeseň, pred nástupom chladného počasia, ich vykopte so zeminou, zasaďte do širokých kvetináčov a až do jari umiestnite na chladné a tmavé miesto. Mimochodom, pripravil som zaujímavý článok o tom, ako pestovať muškát z výhonku, ktorý sa môže hodiť, ak si chcete muškát rozmnožiť.

Ako zalievať pelargonium doma

Pred zalievaním pelargónií musíte zistiť, či potrebujú zalievanie. Sadenice pelargónie sa zalievajú z podnosu, to znamená nie zhora pod koreňmi, ale zdola cez podnos. Existuje niekoľko spôsobov, ako zistiť, či sú kvety smädné.

Ako zalievať pelargonium

1.Pozrite sa na listy kvetu. Ak sú listy mäkké, mierne zožltnuté a ovisnuté, znamená to, že kvet nedostáva dostatok vody. Možno sa na slnku prehrialo a voda sa vyparila.

2.To sa dá určiť vážením nádoby. Zvyčajne hrniec zdvihnete rukou a cítite jeho ťažkosť. Ľahko určíte, kedy je pôda ľahká a suchá a kedy ťažká a nevyžaduje zálievku.

3. Skontrolujte vlhkosť pôdy, pôdu len vizuálne skontrolujte alebo jednoducho prepichnite pôdu 3 cm palicou a zistite, či je potrebné muškát poliať.

Voda na zalievanie pelargónií

Berieme len usadenú vodu izbovej teploty. Dobrou možnosťou by bolo zalievanie roztopenou snehovou vodou alebo dažďovou vodou.

Ako zalievať pelargonium v ​​zime.

Čo určuje frekvenciu zavlažovania pelargónií v zime?

  • Okenná mikroklíma. V našom dome (a v každej našej izbe!). Rôzne teploty a vlhkosť.
  • Množstvo pôdy a jej zloženie. Veľké kvetináče vysychajú pomalšie ako skromné ​​kvetináče s priemerom 10 cm Čierna zemina odobratá zo záhrady neumožňuje rýchle odparovanie vlhkosti. Kypriace prostriedky zlepšujú prevzdušnenie pôdy a urýchľujú vysychanie.
  • Veľkosť a vek rastlín. Dôležitá je veľkosť koreňového systému a tiež veľkosť zelenej koruny.
  • Orezávanie. Jesenné prerezávanie znižuje plochu odparovania vody z nadzemnej časti rastliny.

V zime (a na jeseň) treba muškáty zalievať približne raz za 10 dní. Na jar av lete raz za 3-4 dni.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť