Site icon Články Archaeoservices – archeologická spoločnosť

Ako správne zalievať muškáty (pelargónie)

Ako zalievať pelargonium, aby sa zabránilo nadmernému zalievaniu, je otázka, ktorú kladú začínajúci záhradníci. Prevlhčenie hlinenej kómy je hlavnou príčinou všetkých problémov s rastúcim pelargoniom. Tento článok obsahuje základné odporúčania pre zalievanie pelargónie.

Osvetlenie

Ak máte čas, môžete sa o kvetinu postarať a presadiť ju na otvorenom priestranstve. Na jeseň, pred nástupom chladného počasia, ich vykopte so zeminou, zasaďte do širokých kvetináčov a až do jari umiestnite na chladné a tmavé miesto. Mimochodom, pripravil som zaujímavý článok o tom, ako pestovať muškát z výhonku, ktorý sa môže hodiť, ak si chcete muškát rozmnožiť.

Ako zalievať pelargonium doma

Pred zalievaním pelargónií musíte zistiť, či potrebujú zalievanie. Sadenice pelargónie sa zalievajú z podnosu, to znamená nie zhora pod koreňmi, ale zdola cez podnos. Existuje niekoľko spôsobov, ako zistiť, či sú kvety smädné.

1.Pozrite sa na listy kvetu. Ak sú listy mäkké, mierne zožltnuté a ovisnuté, znamená to, že kvet nedostáva dostatok vody. Možno sa na slnku prehrialo a voda sa vyparila.

2.To sa dá určiť vážením nádoby. Zvyčajne hrniec zdvihnete rukou a cítite jeho ťažkosť. Ľahko určíte, kedy je pôda ľahká a suchá a kedy ťažká a nevyžaduje zálievku.

3. Skontrolujte vlhkosť pôdy, pôdu len vizuálne skontrolujte alebo jednoducho prepichnite pôdu 3 cm palicou a zistite, či je potrebné muškát poliať.

Voda na zalievanie pelargónií

Berieme len usadenú vodu izbovej teploty. Dobrou možnosťou by bolo zalievanie roztopenou snehovou vodou alebo dažďovou vodou.

Ako zalievať pelargonium v ​​zime.

Čo určuje frekvenciu zavlažovania pelargónií v zime?

V zime (a na jeseň) treba muškáty zalievať približne raz za 10 dní. Na jar av lete raz za 3-4 dni.

Exit mobile version