Ako umyť podlahy za 5 minút bez šmúh: je to všetko o jednom triku

Foto: z otvorených zdrojov

Zistite, kde by ste mali začať čistiť podlahy vo svojom dome a ako to urobiť správne.

Či sa vám to páči alebo nie, umývanie podláh je nevyhnutná práca, aby ste sa uistili, že váš domov je žiarivo čistý. Ak si však myslíte, že máte osvedčenú metódu čistenia podláh, možno budete musieť premýšľať znova. Odborník vysvetľuje, ako správne umývať podlahy, aby ste získali dokonale čistý povrch.

Čo a ako umývať podlahy doma – osvedčený liek

Niektoré gazdinky rady umývajú podlahy čistou vodou bez pridania akýchkoľvek „chemikálií“, zatiaľ čo iné uprednostňujú nalievanie určitých produktov na dezinfekciu povrchu podlahy a vytvorenie príjemnej arómy v miestnosti.

Zdieľame naše rady, ako umývať podlahy – odporúčame dobrý čistiaci prostriedok, ktorý vykonáva dve úlohy naraz – nádherne vonia a podlahu dobre vyčistí:

  • 2 lyžice biele;
  • 1 polievková lyžica octu;
  • 2-3 lyžice čistiaceho prostriedku na podlahy.

Toto množstvo ingrediencií je vhodné na 5 litrové vedro. Belosť dokonale dezinfikuje podlahu, ale je dôležité to nepreháňať, inak špecifický zápach nezmizne veľmi dlho. Ocot je potrebný na „zabíjanie“ baktérií a dodáva podlahe lesklý lesk a čistič podláh je skôr príjemným bonusom pre väčšiu čistotu a vôňu.

Aký je najlepší spôsob čistenia podlahy – zaujímavý životný hack

Profesionálny upratovač povedal, že veľa ľudí umýva podlahy nesprávne – zostáva veľa špiny, aj keď upratovaním strávili „slušný“ čas. Odborník na upratovanie hovorí, že za všetko môže nesprávny mop. Pochopenie toho, ako čistiť podlahy, aby boli čisté, prichádza, keď používate účinný „nástroj,“ hovorí.

Najhoršou voľbou je špongiový mop. Roznáša nečistoty po byte, nie je možné ho umyť, takže je nepravdepodobné, že dosiahnete dobrý výsledok – po vyčistení zostane veľa odpadu.

To znamená, že hlavnou radou, ktorú Donna dáva, ako správne umývať podlahu, aby na nej neboli žiadne šmuhy, je kúpiť si mop s handričkou z mikrovlákna. Len tak môžete podlahu naozaj efektívne vyčistiť, okrem toho je potrebné vykonávať krúživé pohyby, akoby ste povrch namydlili, a nepohybovať mopom tam a späť. Podlahu bude stačiť raz umyť, potom handričku dôkladne opláchnuť, vymeniť vodu a znovu podlahu umyť. Voilá – uvidíte, že voda po druhom raze bude citeľne čistejšia, ako keby ste použili hubkový mop.

Tento tip je ideálny pre tých, ktorí nevedia, ako utrieť podlahu, aby si udržali ponožky čisté a neustále ich umývajú alebo dokonca vyhadzujú. Okrem toho je vždy príjemnejšie chodiť naboso po čistej podlahe, ako si pravidelne obúvať papuče a nosiť odpadky po byte.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť