Ako určiť načasovanie výsevu sadeníc uhoriek a vybrať správnu nádobu?

Jar príde veľmi skoro a môžete začať pestovať uhorky na sadenice. Dúfam, že ste, rovnako ako ja, už pripravili nádoby a rozhodli ste sa pre rozmanitosť uhoriek, ak nie, navrhnem veľmi plodné a chutné odrody. Teraz sa vráťme k sadeničkám.

Ako zistiť presný čas výsevu, aby sa sadenice nestihli natiahnuť pred výsadbou do zeme?

To je určené niekoľkými súvisiacimi faktormi:

  • Pri nákupe semien uhoriek si pozorne prečítajte vlastnosti hybridnej alebo uhorkovej odrody. Potrebné informácie nájdeme tam, kde je napísané, ako dlho trvá uhorkám od klíčenia po začiatok rodenia. To nám pomôže presne určiť dátum výsadby.
  • Vyberá nádoby na sadenice, ak si vyberiete kazety, potom v nich sadenice môžu stráviť maximálne dva týždne a potom začnú pociťovať útlak.

Odporúčam rašelinové poháre, ktoré v nich môžu pohodlne žiť až mesiac. Ak používate staromódne sadenice, sadenice sa v nich zvyčajne uchovávajú iba jeden týždeň, kým sa neobjavia skutočné listy.sadenice uhoriek

V našom regióne (Mari El) sa pôda zohreje na prvých 15 stupňov tepla až začiatkom mája, čiže priesady vysievam 5. – 10. apríla.

Najprv mi vždy stačia 3-4 semienka uhorky na skorú úrodu a zvyšok sadím neskôr.

Uhorky na skorú úrodu je potrebné zasadiť do skleníka Mám aj skleník, kde uhorky sadím koncom apríla a po 20. máji presádzam na záhon. Ak sa predsa len rozhodnete zasadiť uhorky do sadeníc, uistite sa, že uhorky nie sú umiestnené príliš blízko seba.

Koreňový systém uhoriek je krehký a nemá rád susedov. Pri výsadbe do plastových pohárov nezabudnite rozrezať dno prvého pohára na dve časti a pohár vložiť do pohára.

Mimochodom, na začiatku článku som hovoril o odrodách uhoriek, ktoré sa chystám sadiť, o odrode uhoriek Big Kush F1, pestujem ju už dva roky a z úrody nie som nadšený. Veľmi kompaktné a chutné.

Na otvorenom priestranstve používam odrody “Zazulya„A“Louise“, prvá odroda bola vyšľachtená už dávno a má minimálne 20 rokov, už som si na ne tak zvykol, že ich vysádzam rok čo rok.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť