Ako variť kórejské uhorky na zimu v pohároch

Na jeho prípravu potrebujete uhorky, mrkvu a cesnak, tieto 3 ingrediencie budú hlavné v našom šaláte. Ach, aké chutné je zabaliť ďalšiu lyžicu a ešte k tomu varené zemiaky… Recept na šalát som sa naučila od susedov na vidieku, často ho pripravujú v letnej kuchyni, vôňa bola v ten deň božská, ako si pamätám teraz.

ZLOŽENIE / ZLOŽENIE

  • Uhorky – 2 kg
  • Mrkva – 500 g.
  • Cesnak – 5 strúčikov.
  • Cukor – 100 gr
  • Soľ – 50 g
  • Ocot (9%) – 100 ml
  • Rastlinný olej – 100 ml
  • Mletý koriander – 1 lyžička.
  • Paprika – 1 lyžička.
  • Mletá červená paprika – 1 lyžička.

Ako variť kórejské uhorky na zimu v pohároch

Prvá vec, ktorú urobím, je namočiť uhorky na niekoľko hodín do umývadla. Takto sa zbavíme horkosti.

Uhorky nakrájajte na plátky ako na fotografii.

Uhorky nakrájame na plátky.

Mrkvu nakrájame na pásiky a pridáme k uhorkám. Nakrájajte cesnak a pridajte k zelenine. Pridajte soľ, cukor a korenie.

Mrkvu nastrúhame

Do zeleniny nalejte korenie, olej a ocot. Všetko premiešame. Umyte viečka a varte vo vode 5-10 minút. Po prečítaní článku o sterilizácii pohárov si ľahko vyberiete spôsob, ktorý vám vyhovuje. Odkaz na konci receptu.

Vložte zeleninu do sterilných pohárov. Poháre naplňte zeleninovou šťavou až po okraj. Dostal som 2 litre kórejského uhorkového šalátu s mrkvou.

Kórejské uhorky na zimu

Poháre umiestnite do veľkého hrnca, na dno vopred položte utierku, zakryte viečkami, naplňte vodou až po vešiaky pohárov a varte 0,5 litrové poháre 10 minút, 0,7 litra 15 minút, 1 liter 25 minút. Zrolujte (priskrutkujte) viečka, zabaľte poháre hore dnom pod prikrývku a nechajte úplne vychladnúť. Dobrú chuť!

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť