Na jeho prípravu potrebujete uhorky, mrkvu a cesnak, tieto 3 ingrediencie budú hlavné v našom šaláte. Ach, aké chutné je zabaliť ďalšiu lyžicu a ešte k tomu varené zemiaky… Recept na šalát som sa naučila od susedov na vidieku, často ho pripravujú v letnej kuchyni, vôňa bola v ten deň božská, ako si pamätám teraz.
ZLOŽENIE / ZLOŽENIE
- Uhorky – 2 kg
- Mrkva – 500 g.
- Cesnak – 5 strúčikov.
- Cukor – 100 gr
- Soľ – 50 g
- Ocot (9%) – 100 ml
- Rastlinný olej – 100 ml
- Mletý koriander – 1 lyžička.
- Paprika – 1 lyžička.
- Mletá červená paprika – 1 lyžička.
Ako variť kórejské uhorky na zimu v pohároch
Prvá vec, ktorú urobím, je namočiť uhorky na niekoľko hodín do umývadla. Takto sa zbavíme horkosti.
Uhorky nakrájajte na plátky ako na fotografii.
Mrkvu nakrájame na pásiky a pridáme k uhorkám. Nakrájajte cesnak a pridajte k zelenine. Pridajte soľ, cukor a korenie.
Do zeleniny nalejte korenie, olej a ocot. Všetko premiešame. Umyte viečka a varte vo vode 5-10 minút. Po prečítaní článku o sterilizácii pohárov si ľahko vyberiete spôsob, ktorý vám vyhovuje. Odkaz na konci receptu.
Vložte zeleninu do sterilných pohárov. Poháre naplňte zeleninovou šťavou až po okraj. Dostal som 2 litre kórejského uhorkového šalátu s mrkvou.
Poháre umiestnite do veľkého hrnca, na dno vopred položte utierku, zakryte viečkami, naplňte vodou až po vešiaky pohárov a varte 0,5 litrové poháre 10 minút, 0,7 litra 15 minút, 1 liter 25 minút. Zrolujte (priskrutkujte) viečka, zabaľte poháre hore dnom pod prikrývku a nechajte úplne vychladnúť. Dobrú chuť!