Site icon Články Archaeoservices – archeologická spoločnosť

Ako variť kórejské uhorky na zimu v pohároch

Na jeho prípravu potrebujete uhorky, mrkvu a cesnak, tieto 3 ingrediencie budú hlavné v našom šaláte. Ach, aké chutné je zabaliť ďalšiu lyžicu a ešte k tomu varené zemiaky… Recept na šalát som sa naučila od susedov na vidieku, často ho pripravujú v letnej kuchyni, vôňa bola v ten deň božská, ako si pamätám teraz.

ZLOŽENIE / ZLOŽENIE

Ako variť kórejské uhorky na zimu v pohároch

Prvá vec, ktorú urobím, je namočiť uhorky na niekoľko hodín do umývadla. Takto sa zbavíme horkosti.

Uhorky nakrájajte na plátky ako na fotografii.

Mrkvu nakrájame na pásiky a pridáme k uhorkám. Nakrájajte cesnak a pridajte k zelenine. Pridajte soľ, cukor a korenie.

Do zeleniny nalejte korenie, olej a ocot. Všetko premiešame. Umyte viečka a varte vo vode 5-10 minút. Po prečítaní článku o sterilizácii pohárov si ľahko vyberiete spôsob, ktorý vám vyhovuje. Odkaz na konci receptu.

Vložte zeleninu do sterilných pohárov. Poháre naplňte zeleninovou šťavou až po okraj. Dostal som 2 litre kórejského uhorkového šalátu s mrkvou.

Poháre umiestnite do veľkého hrnca, na dno vopred položte utierku, zakryte viečkami, naplňte vodou až po vešiaky pohárov a varte 0,5 litrové poháre 10 minút, 0,7 litra 15 minút, 1 liter 25 minút. Zrolujte (priskrutkujte) viečka, zabaľte poháre hore dnom pod prikrývku a nechajte úplne vychladnúť. Dobrú chuť!

Exit mobile version