Ako vypustiť vzduch z batérií: pokyny krok za krokom

Foto: z otvorených zdrojov

Zistite, ako odvzdušniť staré alebo nové batérie.

Domáce vykurovacie systémy v domoch často nevyžadujú vypúšťanie vody v lete, pretože všetka voda je odvádzaná z radiátorov cez centralizovanú vykurovaciu stanicu. Od jari do jesene tak batérie stoja prázdne, naplnené vzduchom. S príchodom vykurovacej sezóny si však vyžadujú povinné odvzdušnenie.

Nie každý používateľ vie, ako vypustiť vzduch z batérií a ako odvzdušniť batériu bez následkov sám. V tomto článku zistíme, ako vypustiť vzduch z batérií v byte bez toho, aby ste zavolali technika.

Ako vypustiť vzduch z liatinových batérií

S rozvojom technológií prešli typy vykurovacích systémov rôznymi zmenami nielen v dizajne, ale aj v materiáloch. Predtým každý obyvateľ bytu vedel, ako vypustiť vzduch zo starých batérií vyrobených z liatiny, ale časom sa systémy vetrania stali sofistikovanejšími a materiál batérií sa zmenil.

Ak máte v byte nainštalované liatinové batérie, s najväčšou pravdepodobnosťou budú obsahovať odvzdušňovací ventil, pomocou ktorého by ste mali vykonať nasledujúce akcie:

  • Otvorte ventil
  • Počkajte, kým nezačne krvácanie
  • Odkrvujte, kým sa neobjaví voda
  • Zatvorte ventil

Táto metóda vám pomôže vypustiť vzduch z batérií bez väčšej námahy, bez toho, aby ste museli volať technika k vám domov. Keďže zo starej batérie nebude možné vypustiť vzduch bez náradia, možno budete potrebovať nastaviteľný kľúč alebo jeho ekvivalent, prípadne skrutkovač, v závislosti od konštrukcie výfukového ventilu.

Manipulácie s odvzdušňovaním by sa mali vykonávať opatrne a opatrne, pretože vzduch v systéme je pod tlakom

Ako odvzdušniť nové batérie

Takmer všetky moderné vykurovacie batérie sú konštruované tak, že nevyžadujú sezónne odvzdušňovanie, prípadne je možné odvzdušňovanie vykonávať samostatne bez použitia náradia. Pretože správne vypúšťanie vzduchu z batérií bude jednoduchou úlohou, môžete sa s tým veľmi rýchlo vyrovnať, skontrolujte batériu na prítomnosť výfukového systému a potom postupujte takto:

  1. Otvorte kryt systému
  2. Počkajte, kým nezačne krvácanie
  3. Odkrvujte, kým sa neobjaví voda
  4. Zatvorte kryt systému

Ak je vykurovací systém a batéria navrhnuté tak, aby sa tlak vzduchu v nich uvoľnil automaticky, jediné, čo vám zostáva, je sledovať prevádzkyschopnosť tohto mechanizmu.

Čo sa stane, ak nevypustíte vzduch z batérií?

Radiátory v systéme vykurovania domácností sú vykurované cirkuláciou teplej vody. Ak sa odvzdušňovanie nevykoná, prúd vody nebude môcť preniknúť kvôli nahromadenej vzduchovej bubline, ktorá následne upchá systém a všetky batérie idúce za potrubným systémom zostanú bez vody, a preto budú studené.

Zostup by sa mal vykonávať pomaly a hladko, pričom vzduch postupne vypúšťajte, až kým sa neobjaví voda. Keďže nie je ťažké pochopiť, že z batérie odišiel všetok vzduch, pripravte si najprv uterák alebo obrúsok – pomôže vám, keď z batérie vytečie voda.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť