Ako zasadiť myší hyacint na otvorenom priestranstve

Cibuľky Muscari môžete pestovať na jeseň aj na jar, zvyčajne to nie je ťažké. Pred výsadbou ich odporúčam ošetriť v roztoku manganistanu draselného, ​​čím sa dezinfikujú pred škodcami a chorobami. Najlepšie je namočiť 30 minút, tentoraz stačí.

Miesto pristátia. Výber miesta pre Myší hyacint môže byť problematický, pretože okrem slnka potrebuje aj tieň a najlepšie je, ak je na poludnie. Pri výbere miesta vyberajte aj oblasť bez nížin, inak na jar môže kvetom uškodiť prebytočná vlhkosť.

Pôda. Pre Muscari je najvhodnejšia ľahká pôda s rašelinou, ale ak máte ílovité územie, budete musieť pridať perlit a riečny piesok.

Kŕmenie. Ak pri výsadbe pridáte na záhon humus alebo kompost, ďalšie prihnojovanie nebude potrebné ešte dlho, rok či dva.

Pristátie. Vzdialenosť medzi otvormi by mala byť najmenej 8 cm, žiarovky je potrebné zakopať do hĺbky 3-4 cm, ak sú žiarovky veľké, potom ešte hlbšie do 6-7 cm.

Zimovanie. Ak zasadíte Muscari na jeseň a zimy sú chladné, potom je potrebné ho izolovať. Na to môžete použiť suché listy alebo slamu.

Prestup. V auguste bude mať Muscari veľa mláďat, ktoré môžu byť vykopané a oddelené tesne pred výsadbou. Samotná žiarovka by sa mala skladovať na chladnom a suchom mieste.

Zvyčajne má kvetina veľa detí a niekoľko cibúľ stačí na opätovnú výsadbu na rozmnožovanie. Sú nimi doslova obsypaní. Po výsadbe by mali uplynúť 2-3 roky, kým sa objavia prvé kvety. Nasledujúce roky budú ešte plodnejšie a kvety budú rásť exponenciálne. Ako vidíte, na presádzaní Muscari nie je vôbec nič zložité, pre mnohých záhradníkov je táto kvetina v záhrade najžiadanejšia, má veľa odtieňov a môžete si vytvoriť záhon v akejkoľvek farbe.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť