Ako zlepšiť vzťahy vo dvojici: efektívne tipy

Foto: z otvorených zdrojov

Každý deň máte možnosť prehĺbiť svoj vzťah vyjadrením svojho záväzku voči partnerovi.

Budovanie zdravých vzťahov nie je výsledkom náhody, ale aktívnej práce na nich. Dôležité je, aby sa o takýto vzťah obaja partneri snažili a boli ochotní na ňom pracovať. RBC-Ukraine o tom hovorí s odkazom na psychologický portál krisenchat Ukrainian na Instagrame.

Zachovajte si realistický pohľad na váš vzťah

Je dôležité otvorene diskutovať o individuálnych potrebách a hraniciach, cieľoch a plánoch do budúcnosti, aby ste sa vyhli sklamaniu a odporu. Mali by ste byť objektívni a úprimní vo svojich očakávaniach a realistickí v tom, čo môžete ako pár dosiahnuť. Realistická perspektíva vám pomôže oceniť každú spoločnú chvíľu a rásť v ťažkých časoch.

Trávte spolu pravidelne čas

Kvalitný spoločný čas podporuje emocionálne a fyzické spojenie. Nejde len o to byť spolu v jednej miestnosti. Páry musia byť pri plánovaní spoločného času úmyselné, aby si vytvorili pozitívne spomienky a posilnili svoje puto. Urobte si zoznam spoločných aktivít, ktoré by ste obaja mali záujem vyskúšať. Aj tento samotný proces nás zbližuje.

Stále sa spoznávajte

Podľa sociologických a psychologických štúdií najväčšiu spokojnosť so vzťahmi vykazujú páry, ktoré spája nielen romantická príťažlivosť k sebe, ale aj priateľské city, záujem o osobnosť a ochota urobiť niečo pre to, aby sa spoznali. lepšie.

Hľadajte rovnováhu medzi časom osamote a intimitou s partnerom

Je dôležité, aby partneri rešpektovali svoj osobný priestor a záujmy a zároveň zachovávali svoju jednotu. Vytvorenie zdravej rovnováhy medzi kvalitne stráveným časom a zachovaním individuálnej nezávislosti pomôže posilniť vaše puto s partnerom. Diskutujte o potrebách každého a vyberte si formát, ktorý je pohodlný pre oboch.

Prekvapte sa navzájom maličkosťami

Sú to maličkosti a malé radosti, ktoré udržujú iskru pri živote a pripomínajú partnerovi, že vám na nich záleží. Dajte malé darčeky, zanechajte upozornenia alebo dajte komplimenty.

Rešpektujte aj jazyk lásky svojho partnera. Pre koho sú dôležité darčeky, pre koho pozornosť, slová či pomoc. Naučte sa navzájom jazyk lásky a vyjadrite ho spôsobmi, ktoré sú pre vášho partnera zmysluplné.

Môžete si spolu prečítať knihu a po prečítaní si vymieňať myšlienky.

Naučte sa medzi sebou ekologicky komunikovať

Vo vzťahu je dôležitá zdravá komunikácia. Jedným z najväčších problémov pri komunikácii je, že často nepočúvame, aby sme porozumeli, ale aby sme odpovedali.

Vyhnite sa výrazom ako „robíš ma…“. Nikto vás nemôže nútiť, aby ste niečo povedali alebo urobili; prevziať zodpovednosť.

Vedieť sa konštruktívne pohádať a včas ustúpiť

K zdravým vzťahom patria aj nedorozumenia a konflikty. Keď dôjde k nezhodám, nenaťahujte hádku dlhšie ako 10 minút a nespomínajte si na problémy z minulosti – zamerajte sa na to, čo vás práve teraz trápi.

Ak boj zajde príliš ďaleko, položte si otázku: bude na tom záležať o pár rokov? Ak je odpoveď nie, skúste ustúpiť a ak je to potrebné, porozprávajte sa s partnerom, keď emócie opadnú.

Porozprávajte sa navzájom o svojich pocitoch

Každý deň máte možnosť prehĺbiť svoj vzťah vyjadrením svojho záväzku voči partnerovi. Cítiť rešpekt a starostlivosť od niekoho, koho milujete, robí život oveľa príjemnejším.

Je tiež dôležité hovoriť o tom, čo sa vám nepáči alebo rozčuľuje, ale nie s obvineniami, ale iba zo strany vašich pocitov

10 otázok, ktoré vám pomôžu priblížiť sa:

  • Čo si si myslel, keď si ma prvýkrát videl?
  • Povedz mi svoju obľúbenú spomienku spojenú so mnou?
  • Čo máš najradšej, čo ti robím? Ako môžem byť pre teba lepším dievčaťom (lepším chlapom)? Čo môžem urobiť, aby som ťa urobil šťastným?
  • čo sa ti na sebe páči? Čo sa vám nepáči? prečo?
  • Povedz mi o svojej prvej láske. Kto to bol? kedy ste sa spoznali? Prečo ste sa rozviedli?
  • Povedz nám o svojich školských rokoch. Ako to bolo? Aký si bol vtedy?
  • Ak by ste sa teraz preniesli späť v čase, čo by ste povedali svojmu mladšiemu ja?
  • Kedy sa cítiš milovaný? Čo musím urobiť, aby si cítila, že ťa milujem?
  • Čo by ste nikdy neodpustili ani veľmi blízkej a milovanej osobe?
  • Akú superschopnosť by ste chceli mať?
Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť