Aký je najlepší spôsob kŕmenia mrkvy v auguste, aby bola väčšia a chutnejšia?

Mrkva je najobľúbenejšou zeleninou takmer každej záhrady a na vypestovanie veľkej úrody mrkvy nestačí len zaliať záhon. Musíte tiež poznať pár zložitých trikov, o ktoré sa s vami dnes podelím.

Starostlivosť o mrkvu

Mrkva je známa ako plodina milujúca svetlo a vyžaduje veľa slnka, musíte tiež zabrániť vysychaniu záhradného záhona, pretože to spôsobí, že mrkva bude horkastá. Čo sa týka riedenia, treba to urobiť a sledovať hustotu výsevu. A teraz pomaly, ale isto prechádzame k najdôležitejšej agrotechnickej akcii. Toto je kŕmenie alebo hnojenie.

Pestovanie mrkvy

Trochu o hnojení

V auguste začína mrkva aktívne vytvárať korienky a v tom jej jednoducho musíme pomôcť. Hlavnou vecou je nepridávať dusík koncom augusta, pretože to môže spôsobiť prasknutie plodov a hniť. Ale draslík je jednoducho potrebný, je zodpovedný za mnohé rastové procesy v mrkve a čo je najdôležitejšie, robí mrkvu sladšou. Môžete ho kŕmiť dreveným popolom, ktorý tiež pomôže odpudzovať škodcov. Toto bolo posledné kŕmenie sezóny, ale prvé by malo byť vykonané v júni, keď sa na sadeniciach objavili 3-4 pravé listy. Tu môžete bezpečne kŕmiť komplexným hnojivom, napr.Ahoj“, pozostáva z 15 % dusíka, 12 % fosforu, draslíka, horčíka a bóru.

Pestujeme hnojivo na mrkvu

Zmiešajte 10 litrov vody a 1 polievkovú lyžicu fosforečnanu draselného do vedra, dobre premiešajte a zalejte mrkvové lôžko.

Mimochodom, chcem sa s vami podeliť aj o jednu radu: ak vaša úroda mrkvy nie je rovnomerná a mrkva rastie krivo a rozvetvená, potom bol záhon zle pripravený. Jeden rok som záhon dôkladne nekyprel a časť úrody bola krivá a nahnutá, ale na radu mnohých záhradkárov som urobil lepšie kyprenie. Ide o to, že ak je pôda veľmi tvrdá, ako kameň, mrkva odpočíva a začína rásť na stranu. Preto je veľmi dôležité pred výsadbou uvoľniť.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť