Bolo vymenovaných 5 chorôb, pri ktorých lekári zakazujú konzumáciu sleďov: s čím by sa ryby nemali kombinovať

Foto: z otvorených zdrojov

Dobrý čerstvý sleď nie je vo svojich prospešných vlastnostiach horší ako drahé odrody rýb.

Výhody rýb určite pozná každý – lekári odporúčajú jesť ich aspoň trikrát týždenne. A ak nie každý si môže dovoliť červenú, potom si sleď môžete vychutnať častejšie. Pretože táto ryba je oveľa lacnejšia, ale z hľadiska výhod nie je nižšia ako najdrahšie druhy lososov. Sleď obsahuje tuky, vitamíny a minerály, ktoré sú pre naše telo veľmi dôležité. Lekári však odporúčajú, aby sa tí, ktorí majú určité choroby, zdržali konzumácie rýb. Povieme vám, kto by sleď nemal jesť a s čím by sa nemal kombinovať.

Ktorý sleď je najzdravší: čerstvý alebo jemne nasolený?

Tu lekári dávajú jasnú odpoveď – je lepšie jesť ryby pečené. Potom si sleď zachová viac bielkovín, vitamínov A, B, E, K a D, železa, zinku, jódu a omega-3 polynenasýtených kyselín. Ale ak to vaše zdravie dovoľuje, potom si môžete vychutnať nakladaný alebo jemne solený sleď.

Ak máte radi jemne nasolené alebo marinované ryby, musíte si v obchode preštudovať jej zloženie. Nutričná hodnota nakladaných sleďov môže byť minimálna. Lekári odporúčajú nekupovať šaláty so sleďom, napríklad shuba. Pretože takéto jedlo je nanič, ale ľahko sa môžete otráviť.

Kto by nemal jesť sleď: aké sú kontraindikácie?

Ak máte takéto choroby, potom je lepšie vyhnúť sa rybám:

  • hypertenzia;
  • ateroskleróza;
  • ochorenia kardiovaskulárneho systému;
  • infarkt myokardu;
  • mŕtvica.

Tiež lekári neodporúčajú konzumovať jemne solené slede tehotným ženám a dojčiacim ženám. Môžete byť alergický na ryby, preto by ste sa mali najskôr uistiť, že to nie je problém.

S čím nejesť slede

Sleď obsahuje veľký podiel ľahko stráviteľných bielkovín. Preto by sa nemal konzumovať s výrobkami obsahujúcimi túto zlúčeninu. Táto kombinácia jedál bude ťažko stráviteľná a môže spôsobiť tráviace problémy. Sú to strukoviny, huby, pohánka, ryža, vajcia atď.

Taktiež nejedzte ryby v rovnakom jedle so syrom, klobásou a červeným mäsom. Ak máte radi šalát so sleďom a vajcami, potom by ste mali prehodnotiť recept, pretože je to pre telo veľmi ťažké jedlo.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť