Budete mať očarujúci vzhľad: ako si vybrať odtieň maskary pre farbu očí

Foto: z otvorených zdrojov

Čierna maskara je základ make-upu, o ktorom väčšina pravdepodobne nikdy neuvažovala ako o alternatíve.

Každé dievča sníva o dlhých a nadýchaných mihalniciach. Mali by ste vedieť, ako vybrať perfektnú maskaru pre vašu farbu očí, aby ste ich ešte viac zvýraznili a vyjadrili. Informuje o tom web Best life online.

Čierna maskara je základ make-upu, o ktorom väčšina pravdepodobne nikdy neuvažovala ako o alternatíve. Ak však chcete, aby vaše oči vynikli, pomôže iná farba maskary.

Modré oči – hnedá maskara

Pre modré oči nie je čierna maskara vždy tou najlepšou voľbou. Expertka na mejkap Laura Pucker povedala, že hnedá riasenka „prehráva modré tóny“.

Kozmetička Audrey Boyce poznamenala, že hnedá riasenka rozjasní oči, trochu zahustí a nadvihne mihalnice bez toho, aby kontrastovala s farbou očí.

Hnedé oči – modrá maskara

Pre hnedé oči sú ideálne tmavomodré alebo svetlomodré odtiene maskary. Vždy by ste mali zvoliť kontrastnú farbu, aby vaše oči vynikli. Použitie modrej maskary vám poskytne výhodu, najmä ak zvyčajne nenosíte veľa make-upu.

Zelené oči – čierna maskara

Môže byť ťažké nájsť dobré farby maskary pre zelené oči, pretože sú jednou z najvzácnejších farieb. Preto odborníci odporúčajú držať sa čiernej maskary.

Čistá čierna maskara zvýrazňuje jasnú farbu očí. Vďaka svojej elegantnej všestrannosti sa čierna hodí takmer ku všetkým očným tieňom.

Sivé oči – fialová maskara

Odtiene fialovej môžu byť obzvlášť lichotivé pre sivé oči. Blahodarný kontrast vytvorí najmä levanduľa. Chladné odtiene sivých očí dopĺňajú bohaté teplé fialové tóny a vytvárajú harmóniu.

Druhy maskary

Rozšírenie

Tento vzhľad je skvelým riešením pre krátke a husté mihalnice. Dá sa maľovať v niekoľkých vrstvách, ideálne na denné líčenie. Vďaka redšej a plastickejšej štruktúre vzniká predlžujúci efekt.

Objemový

Je určený pre tenké, riedke a dlhé riasy, ktoré potrebujú dodať objem a hrúbku. Čím je hrubšia, tým väčší objem dokáže poskytnúť. Objemovú maskaru stačí naniesť v 1-2 vrstvách.

Krútenie

Umožňuje nadvihnúť stredne dlhé mihalnice, ktorým chýba výrazné natočenie. Dokáže vytvoriť efekt natočenia aj pre rovnomerné a rovné riasy.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť