Budete prekvapení: lekári vysvetlili, prečo sa s nakladanými uhorkami nemá jesť alkohol

Foto: z otvorených zdrojov

Lekári pomenovali aj tie produkty, ktoré sú ideálne ako občerstvenie počas sviatku

Mnoho ľudí si rado dáva vodku s aromatickými, chrumkavými uhorkami. Ale lekári varujú, že to je prísne zakázané – a tu je dôvod.

Faktom je, že nakladané uhorky, podobne ako iné podobné výrobky, obsahujú veľké množstvo octu, ktorý dráždi sliznicu gastrointestinálneho traktu.

Odborníci tvrdia, že akékoľvek marinády v kombinácii s alkoholickými nápojmi môžu spôsobiť zápal. Okrem toho sa alkohol rýchlejšie vstrebáva do žalúdka, a preto dochádza k intoxikácii rýchlejšie. Treba poznamenať, že všetky korenené jedlá majú tiež podobný účinok (ako nakladané uhorky).

Gastroenterológovia varujú, že zvyk zapíjať sa vodkou alebo inými silnými alkoholickými nápojmi s kyslou uhorkou, rôznymi druhmi marinád a korenistými jedlami môže spôsobiť také nepríjemné a vážne zdravotné problémy, ako sú žalúdočné vredy, erózia či zápal žalúdka.

Lekári pomenovali aj tie produkty, ktoré sú ideálne ako občerstvenie počas hostiny. Ak pijete vodku alebo iné alkoholické nápoje, zaraďte do jedálneho lístka kyslú kapustu a zeleninu, najmä petržlen, koriander, šaláty, cibuľku atď.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť