Cesnakové hnojivo, dávam vždy do brázdy

Nie každý záhradkár si môže dovoliť pohnojiť veľké plochy pozemku dobrým hnojivom. Ale vďaka tejto metóde nezaostávam z hľadiska úrody, pretože toto hnojenie stačí na získanie bohatej úrody.

Pretože je to efektívnejšie vďaka tomu, že sa hnojivo koncentruje práve tam, kde si cesnak vezme najviac živín.

Pri vysádzaní cesnaku skúste cesnak zasadiť väčší a vďaka hnojeniu získame maximálny úžitok bez ohľadu na odrodu.

Hnojivo, ktoré pridám do cesnaku

Hnojivo sa skladá z dvoch látok: vermikompost a fosforovo-draselné hnojivo. Vďaka vermikompostu zvyšujeme úrodnosť pôdy, pretože ako je známe, ide o produkt rozkladu živín pri trávení červov. Vermikompost vytvára aj potrebné prevzdušnenie pôdy a drenáž pre cesnak, čo bude mať veľmi priaznivý vplyv na koreňový systém.

A druhú časť kŕmenia tvoria fosfor a draslík, tie dodajú nášmu cesnaku potrebný rast. Fosfor okrem toho, že dáva impulz rozvoju koreňového systému, poskytuje aj prírastok hmoty bez neho, rast by nebol taký efektívny. A draslík chráni pred chorobami, má pozitívny vplyv na bunkové steny. Draslík tiež reguluje vodnú bilanciu a ak je ho dostatok, žiadne teplo ani teplotné zmeny nie sú pre cesnak desivé.

Pestovanie cesnaku v záhrade

Ako pripraviť hnojivo

Na zriedenie hnojiva vezmite obyčajné vedro a pridajte 2 polievkové lyžice na každý liter vermikompostu. fosforovo-draselné hnojivo.

Za 1 m2 1 liter vermikompostu a 2 polievkové lyžice. hnojivá

Preto je dôležité vypočítať plochu lôžka a až potom zmerať požadované množstvo hnojiva. Hlavnou vecou nie je preháňať to a potom cesnak dá bezprecedentnú úrodu!

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť