Čo sa stane s vaším telom, ak budete celý mesiac jesť šišky?

Foto: z otvorených zdrojov

Ak budete jesť šišky každý deň po dobu jedného mesiaca, môžu poškodiť vaše telo.

Takmer každý človek rád jedáva chutné jedlo, no chutné nemusí vždy znamenať zdravé. Najmä ak jete šišky každý deň po dobu jedného mesiaca, môžu telu uškodiť. Informovala o tom RBC-Ukraine s odvolaním sa na instagramovú stránku výživovej poradkyne Oksany Shatrovej.

Čo sa stane, ak často jete šišky?

Podľa odborníka hrozí cukrovka, inzulínová rezistencia, problémy s pečeňou a pankreasom. Nemusí to však nastať okamžite a nie vždy.

Z čoho pozostáva šiška:

  • múka (rýchle sacharidy)
  • cukor (len sacharóza)
  • niektoré tuky a bobule/ovocie
  • nízky obsah bielkovín

„Vo všeobecnosti je všetko štandardné: typický dezert s vysokým obsahom sacharidov a hlavná vec je, že šiška je dezert a mala by byť posledná v hierarchii príjmu živín,“ píše sa v správe.

Ľudia si často vyberajú šišky ako základ v ich jedálničku namiesto raňajkového občerstvenia. Táto možnosť môže viesť k nadváhe a zdravotným problémom.

Ak jete takúto šišku hoci aj každý deň (alebo ešte lepšie, skúste si nejakú nájsť z kvalitných produktov), ​​tak sa vám za týždeň či mesiac nič nestane. Preto je psychologický aspekt výživy veľmi dôležitý.

Dodajme, že šišky sú veľmi kalorické, bohaté na cukor a rafinované sacharidy a neposkytujú žiadnu nutričnú hodnotu. Sú vyprážané, vďaka čomu majú vysoký obsah trans-tukov, ktoré môžu zvýšiť zlý cholesterol a znížiť dobrý cholesterol.

Od čoho závisí hmotnosť?

Stáva sa, že hmotnosť nezávisí priamo od toho, čo ste zjedli alebo vynechali tréning. Existujú aj ďalšie nešpecifické dôvody:

  1. hormonálna nerovnováha
  2. inzulínová rezistencia (bunka nie je vyživovaná a glukóza sa mení na tuk)
  3. genetické vlastnosti (sklon k prejedaniu, preferencia určitých potravín, pocit sýtosti a hladu)
  4. hyperkortizolémia
  5. užívanie antidepresív
  6. mimotréningová aktivita
  7. spánok (presnejšie jeho nedostatok)
  8. stavy nedostatku (nedostatok určitých vitamínov a mikroelementov)
  9. dezinformácie (nepochopenie „zdravých“ a „nízkokalorických“ potravín)
Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť