Čo zasadiť vedľa uhoriek v susedstve

Medzi susedmi často vznikajú diskusie o blízkosti rastlín, a najmä uhoriek, takpovediac, najobľúbenejšej zeleniny. Bez ohľadu na to, koľko informácií som o blízkosti cukety a uhorky nazbieral, väčšina záhradkárov zastáva názor, že tieto dve plodiny nemožno sadiť vedľa seba.

Nejde ani o to, že listy cukety môžu visieť nad uhorkovým lôžkom. A opäť, cuketa a uhorka sú dve tekvicové rodiny a aby nedošlo k narušeniu procesu opeľovania, stále sa neoplatí sadiť ich vedľa seba.

Ale najlepším susedom uhorky je kôpor, ktorý môže zlepšiť chuť zelených uhoriek a vďaka kôpru dochádza k opeleniu mnohokrát rýchlejšie.

Užitoční susedia uhorky

Neutrálnymi susedmi uhorky sú: mrkva, repa, repa a dokonca aj reďkovky. A reďkovky odpudzujú aj blchy. Čo sa týka strukovín, aj tie sa považujú za dobrých susedov a predchodcov. Kapusta je dobrým susedom aj v zálievke, pretože je podobne ako uhorky vlhkomilná.

Čo zasadiť vedľa uhoriek

Nepriazniví susedia uhorky

A teraz o nešťastných susedoch, toto je cesnak, verí sa, že cesnak môže spomaliť rast uhorky, stojí to za to riskovať alebo nie, myslím, že to nestojí za to a zasaďte ho ďalej. A druhým susedom sú zemiaky, na túto vec existujú dva názory: po prvé, náchylnosť oboch plodín na pleseň, druhým je sezónne ošetrenie proti pásavke zemiakovej. Striekanie zemiakov vedľa záhona s uhorkami je vysoko nežiaduce!

Ak uvažujete o tom, že si v blízkosti urobíte záhon a vyberáte kvety, potom sú nechtíky jasnou voľbou. Svojimi fytoncidmi dokážu odpudzovať nežiaduci hmyz.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť