Dizajnéri vymenovali 5 vecí, ktoré by mali byť v každej obývačke

Foto: z otvorených zdrojov

Dizajnéri Sean a Tina Taylor povedali, že každá dobre navrhnutá obývačka potrebuje ústredný bod

Obývacia izba je jednou z najdôležitejších miestností v dome. Všetci sa tam stretávajú s priateľmi a rodinou. Dizajn obývacej izby by mal byť príjemný a útulný, ale vyžaduje si to trochu viac, než len nájsť veľmi pohodlnú pohovku. Informuje o tom web Real simple.

Správne zaostrenie

Dizajnéri Sean a Tina Taylor povedali, že každá dobre navrhnutá obývačka potrebuje ústredný bod. Či už je to kus nábytku alebo podmanivé umelecké dielo, toto ústredné miesto pritiahne pozornosť a ukotví miestnosť.

Ústredným bodom by však podľa interiérového dizajnéra Barretta Cooka nemal byť televízor. Mal by to byť krb alebo pekné umelecké dielo, vďaka ktorému bude miestnosť viac než len priestorom na pozeranie televízie.

Správne farby

Taylorovci tvrdia, že farba je rozhodujúca pre dobre zariadenú obývačku. Na vytvorenie dokonalej rovnováhy by sa mali dodržiavať pravidlá 60-30-10. 60 % by mala byť základná farba, 30 % sekundárna farba a 10 % akcentujúca farba.

Podľa odborníkov by 60 % mohli tvoriť farby vašich stien, 30 % záclony alebo koberce a zvyšných 10 malé akcenty alebo dekoratívne prvky.

Rôzne možnosti sedenia

Interiérová dizajnérka Francesca Grace vysvetľuje, že rozmanité sedenie nielen pridáva vizuálny záujem, ale dáva vašim hosťom aj väčší výber, aby sa vo vašom priestore cítili ako doma.

Koberec

Koberce nielen ukotvujú a vymedzujú sedaciu časť v obývacej izbe, ale vytvárajú aj mäkkosť pod nohami. Útulný koberec je nevyhnutný pre každú obývaciu izbu, pretože je to miestnosť, kde každý trávi väčšinu svojho času.

Nezabudnite zmerať a uistite sa, že váš koberec je dostatočne veľký, aby sa zmestil na podlahu vašej pohovky a konferenčného stolíka.

Dobré osvetlenie

Aj keď má vaša obývačka veľa prirodzeného svetla, stále potrebujete ďalšie osvetlenie, najmä ak používate priestor v noci.

Dostatočné osvetlenie je rozhodujúce pre funkčnosť aj atmosféru. Kombinácia stropného, ​​účelového a akcentačného osvetlenia umožňuje flexibilitu pri nastavovaní nálady a osvetlení kľúčových prvkov miestnosti.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť