Drž sa od nich ďalej: znamenia, že muž bude zlý otec

Foto: z otvorených zdrojov

Na takýchto mužov by sa mali mať na pozore ženy, ktoré plánujú deti.

Deti sú pre muža vždy výzvou. Nie každý môže prejsť testom otcovstva. Existuje veľa signálov, že muž ešte nie je pripravený stať sa otcom. Stáva sa však aj to, že po narodení dieťaťa nasleduje „horká pravda“.

Ako pochopiť, že muž nie je pripravený na deti a v budúcnosti bude zlým otcom, píše TSN.ua.

Známky zlého otca pre dieťa

Detstvo v dospelosti

Je nepravdepodobné, že muž, ktorý sa správa ako dieťa, je na ne skutočne pripravený. V dôsledku toho sa muž stáva ďalším dieťaťom v rodine. U takýchto ľudí potreba zábavy prevyšuje základné potreby. Okrem toho môže muž so správaním dieťaťa všetkými možnými spôsobmi sabotovať možnú konkurenciu dieťaťa a správať sa agresívne v boji o pozornosť. Ak nie ste pripravení hrať túto hru, je lepšie sa do nej nemiešať a okamžite odmietnuť vziať si takého muža.

To však neznamená, že takýto muž sa v budúcnosti nemôže stať dobrým otcom. Nie je nezvyčajné, že dospelosť prichádza časom.

Má zlý vzťah s rodičmi

Nespracované detské urážky a traumy môžu naznačovať problémy muža v dospelosti. Takíto rodičia môžu zahnať hnev na svoje deti tým, že si osvoja rodičovskú skúsenosť.

Deti, ktoré boli v detstve zbavené rodičovskej lásky, nemusia byť schopné vyplniť tieto medzery vo výchove vlastných detí.

Finančné problémy

Muž, ktorý nemá stabilný príjem, pravdepodobne nebude dobrým otcom. Starostlivosť o deti si predsa vyžaduje peniaze. Ak sa teda muž nevie o seba postarať, je nepravdepodobné, že bude schopný uživiť deti.

Hrubý v jednaní s ostatnými

Aj keď k vám muž prejavuje tie najnežnejšie city, no postupom času si všimnete, že je pri komunikácii s ostatnými drsný a hrubý, stojí za to venovať pozornosť. Koniec koncov, deti môžu často spadať pod „cieľ“ takejto osoby.

„Dobrý“ muž pre vás neznamená dobrý otec pre vaše deti.

Ako pochopiť, že muž je zlý otec

Je pravda, čo hovoria: „všetky problémy pochádzajú z detstva“. Či bude mať dieťa dobrú budúcnosť, priamo závisí od výchovy rodičov. Deti sa môžu stať obeťami mamy aj otca.

Toxicita vo vzťahoch s deťmi sa môže prejavovať rôznymi spôsobmi, zvyčajne od prehnanej ochrany až po neustále ponižovanie.

Často si rodičia pri takejto výchove protirečia. Otec si napríklad buduje imidž „impozantného tyrana“, pričom požaduje, aby bol milovaný a zbožňovaný. Deti sa po boku takéhoto otca cítia v nebezpečenstve.

Je dôležité pochopiť, že v takýchto prípadoch dieťa nie je schopné odolať svojim rodičom a vyhodnotiť negatívne dôsledky ich konania. Psychika dieťaťa zohľadňuje aj toxický vzťah medzi rodičmi, ktorý je vnímaný veľmi bolestne.

Negatívnu skúsenosť si dieťa odnáša do dospelosti, kde sa následne stretáva s problémami, pri ktorých začne vysielať rovnaké správanie.

S ktorými mužmi by ste si nemali zakladať rodinu?

Trauma z minulých vzťahov

Nepríjemné skúsenosti z minulosti môžu byť nevyhnutné, ale ak sa muž týmto spôsobom pokúsi zabudnúť na minulé problémy, stanete sa iba záchrannou „vestou“ a keď príde čas, „ocitnete sa cez palubu“. Muži, ktorí sa snažia skryť pred problémami, nie sú tou najlepšou možnosťou pri budovaní vzťahov.

Výmena rolí

Prílišná ochrana zo strany rodičov ich syna v detstve môže viesť k tomu, že v dospelosti bude muž hľadať nie milovanú ženu, ale svoju matku. Často majú títo muži problémy s peniazmi alebo sú závislí na rýchlom dopamíne.

Bojí sa prejaviť city

Pochybnou možnosťou sú aj muži, ktorí si vás držia na dĺžku paže. V takýchto vzťahoch je to často dievča, ktoré preberá iniciatívu. Ale ak to jedného dňa prestanete robiť, môže sa ukázať, že je to „jednostranná hra“.

Nespokojnosť so všetkým

Ak dnes muž nemá rád svojho šéfa, počasie alebo priateľov, nie je výnimkou, že zajtra bude hľadať vaše chyby. Títo muži sú obklopení negativitou a žijú len so zlými spomienkami.

Známky toho, že si môžete vybudovať silný vzťah s mužom

Napriek negatívam je stále veľa mužov, ktorí sú stále pripravení na dlhodobé a pevné vzťahy. Medzi hlavné znaky:

  • Muž odmieta „hrať hry“
  • Nemá žiadne „tajomstvá“
  • Slová sa zhodujú s činmi
  • Vidí vás ako plnohodnotného partnera
  • Schopný hovoriť o problémoch
  • Nepresúva zodpovednosť.

Muži pripravení na deti

Podľa psychológov existujú centové znaky, ktoré naznačujú, či sa muž stane dobrým otcom. Je dôležité rozpoznať ich v ranom štádiu rozvoja vzťahov, aby ste sa v budúcnosti vyhli nepríjemným „prekvapeniam“. Tu sú niektoré z nich:

  1. Schopnosť vyrovnať sa s emóciami. Dôležité je nielen im rozumieť, ale aj vedieť ich riadiť. Rodičia si totiž často vybíjajú hnev na svojich deťoch.
  2. Neustály vývoj. Ideálni rodičia neexistujú. Ale schopnosť analyzovať svoje vlastné chyby a poučiť sa z nelichotivých situácií z vás robí lepších rodičov pre vaše deti.
  3. Zodpovednosť. Nerobte vinným každého okrem seba a neupadajte do stavu obete – zdravé posúdenie situácie naznačuje emocionálnu inteligenciu človeka.
  4. Následná sekvencia. Slová muža sa pravidelne zhodujú s jeho činmi. To posilňuje dôveru detí k rodičom a dáva im pocit bezpečia.
Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť