Farba vydrží až 3 mesiace: ako zachovať farbu vlasov po dlhú dobu

Foto: z otvorených zdrojov

Ako sa správne starať o vlasy, aby farba vydržala niekoľko mesiacov: rady od profesionálnych kaderníkov

Áno, v prvých dňoch po farbení doma vyzerajú vaše vlasy luxusne, ako keby boli zo salónu. A po týždni sa korene začnú vymývať, kučery sú matné a strácajú lesk. V tomto prípade odborníci odporúčajú jednoducho venovať pozornosť starostlivosti o vlasy po farbení. Aby vaše kučery vyzerali luxusne po dobu 2-3 mesiacov, musíte dodržiavať niekoľko jednoduchých odporúčaní.

Povieme vám, ako sa správne starať o vlasy, aby sa farba dlho nevymývala.

Ako udržať farbu vlasov po dlhú dobu po domácom farbení

  • V deň, keď si idete farbiť vlasy, by ste si vlasy nemali umývať. Potom sa pigment lepšie vstrebe a vydrží oveľa dlhšie.
  • Po farbení by ste si tiež nemali umývať vlasy, musíte počkať 48 hodín. Tento čas je potrebný na to, aby sa farbivo dobre vstrebalo.
  • Na týždeň by ste sa mali zdržať používania rôznych masiek a balzamov, pretože po ich použití sa farba zmyje oveľa rýchlejšie. Neplatí to pre kondicionéry, balzamy a masky určené na starostlivosť o farbené vlasy.
  • Odporúča sa, aby výrobky na starostlivosť o vlasy boli rovnakej značky ako farba. Keďže ich zložky sú navzájom prispôsobené, dokážu zachovať pigment farby po dlhú dobu.
  • Ak nemáte vlasovú kozmetiku na farbené vlasy, je najvyšší čas si ich kúpiť. Sú šetrnejšie k pigmentu a nevymyjú ho 2-3 mesiace.
  • Ak používate fén alebo vlasový styler, potom musíte mať tepelnú ochranu, ktorá ochráni žiarivú farbu vašich zafarbených kučier pred vysokými teplotami elektrických spotrebičov.
Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť