Gastroenterológ prezradí, či naozaj musíte jesť polievku, aby ste boli zdraví

Foto: z otvorených zdrojov

Ako sa ukázalo, aby ste boli zdraví, jesť takéto jedlo často nie je potrebné.

V detstve všetci rodičia hovorili, že polievka musí byť súčasťou ľudskej stravy. Ako sa však ukazuje, jesť takéto jedlo často nie je potrebné na to, aby ste boli zdraví. Informovala o tom RBC-Ukraine s odvolaním sa na instagramovú stránku gastroenterológa Stanislava Kravchuka.

Mali by ste často jesť polievku?

Podľa lekára polievka nie je povinnou súčasťou stravy človeka.

„Nemali by ste dvíhať polievky do neba,“ dodal.

Ako sa ukázalo, vzácne jedlá nie je potrebné jesť každý deň alebo ako prvý chod, teda povinnú zložku obeda. Príliš veľa tekutého jedla totiž môže natiahnuť žalúdok a spôsobiť nepríjemné pocity, reflux, ktorý môže sprevádzať pálenie záhy. A tento stav je dosť nepríjemný. Tekuté jedlo by ste mali jesť len s mierou a vtedy, keď chcete.

Prvé chody často pomáhajú vybudovať správny metabolizmus v tele a vytvárajú ideálnu potravinovú mapu. Jednoduché experimenty s vašou stravou vám pomôžu určiť, či by ste mali jesť polievku každý deň.

Je dôležité mať na pamäti, že najlepšia strava je tá, ktorá najviac uspokojuje potreby vášho tela a životné potreby.

Ako správne variť polievku

Ak stále chcete niečo vzácne, musíte polievku uvariť správne:

  • Uistite sa, že varíte z kvalitného čerstvého mäsa
  • polievka by nemala byť príliš horúca a nie príliš studená;
  • Nie je vhodné, aby bolo prvé jedlo pikantné
  • Pri varení polievok sa vyhýbajte dochucovadlám s chemickými prísadami do potravín a instantným polievkam zo sáčkov.
  • určite dvakrát sceďte vývar, pretože mäso môže obsahovať antibiotiká
  • polievky by mali byť husté a obsahovať veľa zeleniny
  • určite si naservírujte ďalšiu misku šalátu, pretože sú to stále tekuté jedlá, a preto vás dlho “sýty” nezasýtia
  • krekry sú vhodné najmä do pyré polievok
Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť