História a typy bariatrických procedúr: pomoc v boji s nadváhou v Brooklyne

Ilustrácia / Foto: z otvorených zdrojov

V súčasnosti existuje niekoľko hlavných typov bariatrických postupov. Podrobnosti a popis si prečítajte v článku.

Bariatrická chirurgia alebo chirurgia na chudnutie má za sebou bohatú históriu vývoja od experimentálnych metód k efektívnym a bezpečným postupom. Lekári a chirurgovia v Brooklyne, ako aj na celom svete, vykonávajú bariatrické operácie, aby pomohli pacientom bojovať proti obezite a súvisiacim ochoreniam.

Prvý bariatrický zákrok bol vykonaný v roku 1954, keď švédsky chirurg Ake Akerlund vyvinul bypass žalúdka na liečbu obezity. Odvtedy sa techniky bariatrickej chirurgie výrazne zlepšili a stali sa rozmanitejšími.

bariatrická chirurgia

V súčasnosti existuje niekoľko hlavných typov bariatrických postupov:

  1. Operácia bypassu žalúdka typu Ru-in-U. Ide o jednu z najbežnejších bariatrických operácií a zahŕňa vytvorenie malého žalúdočného vrecka, čím sa obmedzí množstvo jedla, ktoré môže pojať. Okrem toho sa obchádza časť žalúdka a tenkého čreva, čím sa znižuje vstrebávanie živín.
  2. Manžetová gastrektómia (žalúdočný návlek): Tento postup zahŕňa vytvorenie úzkeho žalúdka pomocou špeciálnej manžety, ktorá tiež znižuje množstvo spotrebovaného jedla.
  3. Nastaviteľný gastrický krúžok (žalúdočná bandáž). Tu je žalúdok obmedzený umiestnením krúžku okolo jeho vrcholu, čím sa vytvorí úzky priechod pre jedlo.
  4. Biliopankreatický bypass s prepínaním duodenálneho vývodu. Táto operácia kombinuje gastrektómiu manžetou s výrazným intestinálnym bypassom, aby sa znížil objem žalúdka a absorpcia živín.

Mnohí pacienti sa obracajú na lekára na chudnutie kvôli bariatrickým procedúram kvôli ich účinnosti pri dosahovaní udržateľného chudnutia a zlepšovaní stavov súvisiacich s obezitou, ako je diabetes 2. typu, hypertenzia a spánkové apnoe.

Bariatrická operácia sa zvyčajne odporúča ľuďom s indexom telesnej hmotnosti (BMI) vyšším ako 40 alebo s BMI vyšším ako 35, ak majú výraznú obezitu a súvisiace zdravotné problémy.

Dr. Sergey TerushkinV Brooklyne sa ľudia, ktorí hľadajú bariatrickú operáciu, môžu obrátiť na skúsených lekárov na zníženie hmotnosti, ako je Dr. Sergei Terushkin, ktorí poskytujú komplexnú starostlivosť a podporu počas celého liečebného procesu.

Od úvodnej konzultácie až po pooperačnú starostlivosť zohrávajú títo špecialisti dôležitú úlohu pri pomoci pacientom dosiahnuť udržateľnú stratu hmotnosti a zlepšiť celkové zdravie.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť