Hnojivá pre kvitnúce orchidey

Aby ste sa mohli tešiť z krásneho kvitnutia orchidey doma, musíte jej dopomôcť živinami, keďže látky v pôde predávané v obchodoch zvyčajne nestačia na pučenie a kvitnutie.

Prebudenie orchidey po kľudovom štádiu

Kŕmenie by sa nemalo podávať ihneď po prebudení; Orchidea má počas tohto obdobia svoj vlastný výrazný odpočinok, kvetné puky sú položené a dozrievajú nové prírastky. Ale po tomto období, keď rastlina dokončí svoje „prirodzené záležitosti“ a pripravuje sa na obdobie kvitnutia, môžete jej pomôcť živinami.

Ak hnojenie zavediete nesprávne, všetky látky môžu viesť k rastu listov, a nie k tvorbe stopiek. Aby ste tomu zabránili, musíte znížiť koncentráciu hnojenia a aplikovať frekvenciu raz za 3 týždne.

Koreňové a listové kŕmenie

Rastlinu môžete kŕmiť dvoma spôsobmi:

Root. Živiny z pripraveného komplexu hnojív sa pri zálievke aplikujú priamo do substrátu.

Listová. Na plech sa nanesie špeciálne pripravený roztok.

Držím sa koreňovej výživy, pretože táto metóda vám umožňuje presnejšie upraviť dávkovanie v závislosti od rastovej fázy rastliny. Ak potrebujete konkrétne doplniť chýbajúci mikroelement, mali by ste ho zavádzať po jednom liste.

Za najlepšiu doplnkovú výživu pre orchidey sa považujú anorganické minerálne komplexy, ktoré obsahujú všetky potrebné makro- a mikroelementy. Na obale by mali byť zvyčajne uvedené: makroprvky (N, F, K, Ca, Mg, Fe atď.)) a mikroprvky (Zn, B, Cu, Mn atď.).

Ak existuje možnosť kúpiť špeciálne hnojivo „pre orchidey“ alebo „Uniflor-Rost“, berieme to bez váhania, pretože obsahuje veľa dusíka.

Mnoho záhradníkov odporúča dávať takéto hnojivá, znížiť dávku na 4-krát, pretože rastlina môže byť presýtená dusíkom. Ale 1/4 uvedenej dávky v kompozícii bude oveľa užitočnejšia a Orchidea vás potom poteší kvitnutím. Hnojenie s vysokým obsahom dusíka prestaňte 40-50 dní pred kvitnutím. Presýtenie dusíkom spôsobí, že Orchidea popraská svoje tkanivá a zmäkne.

Hnojivá pre kvety orchideí

Ak sa farba listov začne meniť na mramorovo žltú alebo bledozelenú, potom má orchidea nedostatok dusíka.

Upozornenie: Koreňové hnojivá sa môžu aplikovať len na zdravé rastliny, zakrpatené a ktoré po presadení najlepšie aplikujeme list po liste.

Existuje ďalšie užitočné listové kŕmenie, ktoré pomôže uvoľniť bočné púčiky stopky na báze ibištekového čaju. Vezmite 203 listov ibišteka a zalejte 1 litrom vriacej vody. Keď voda vychladne a zmení sa na slabo ružovú farbu, nalejte hnojivo do rozprašovača a postriekajte rastlinu. Uistite sa, že sa vám nedostane na kvety. Ibištek je prírodný stimulátor rastu a vývoja pukov. Ide o úplne bezpečný doplnok, ktorý je bohatý na živiny.

Upozorňujeme, že aj keď je Orchidea vrtošivá, na predaj je vždy prekŕmená, aby krásne kvitla, ale potom to chce čas a niekedy aj veľa času do ďalšieho kvitnutia.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť