Hnojivo pre Geranium. Listy už nebudú žltnúť

Ak vám doma rastie muškát, tak ste sa určite stretli s tým, že rastlina občas začne chradnúť a listy žltnú. Raz som sám čelil takejto pohrome v práci, ale za posledných pár rokov som našiel cestu von, začal som ho pridávať takmer do všetkých izbových rastlín, pretože toto hnojivo je univerzálne a bude vyhovovať všetkým izbovým kvetinám.

Hnojivo pre Geranium (Pelargonium)

Vrchný dresing pozostáva zo zemiakového škrobu a medu, ale nečudujte sa, nie je to „know-how“, ale dá sa to už nazvať starým spôsobom starej mamy. A okrem zdravého listu je výborným stimulátorom kvitnutia.

Príprava hnojenia:

Do 1 litra teplej vody pridajte 1 lyžičku zemiakového škrobu, 1 lyžičku medu a dobre premiešajte. Hnojivo pri koreni aplikujeme 1x za 2 2 týždne.

Prečo práve toto zloženie? Je to jednoduché, škrob obsahuje aminokyselinu, a to je polysacharid získaný z rastliny. Dobre saje vlhkosť ako špongia, je bohatá na vlákninu a zlepšuje kvitnutie. Vláknina pôsobí ako pomocná látka a pomáha aktívnejšie spracovávať živiny.

Zlepšuje sa imunita a zvyšuje sa odolnosť voči rôznym plesniam a infekciám.

Med, ktorý je tiež súčasťou zloženia, ho po zriedení s vodou nie je veľa, no napriek tomu ide o prírodné organické hnojivo. Obsahuje aminokyseliny, stopové prvky a antioxidanty, ktoré priaznivo pôsobia na rastlinu.

Kvitnúce Geranium

Ale okrem všetkých prospešných vlastností a mikroelementov ho pridávame na jeden účel. To posilňuje korienky, med je antibakteriálna prírodná látka, chráni korienky pred hnilobou. Vyskúšala som to aj na ľaliách Calla, keď som ich minulý rok na jar po prezimovaní začala sadiť na záhon. Zdalo sa mi, že rastlina silniela rýchlejšie a nezažívala takmer žiadny útlak ani stres z presádzania.

Ak vidíte, že Pelargonium začína pociťovať depresiu, pokojne ho o necelý týždeň prihnojte, rastlina začne ožívať a poteší vás zdravými listami.

Toto hnojivo sa pre mňa stalo nepostrádateľným nástrojom na presádzanie a prevenciu takmer všetkých izbových rastlín. Užite si svoje zdravie a užite si svoje krásne kvitnutie!

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť