Kardiológ vysvetlil, či problémy so srdcom môžu byť asymptomatické a na čo si dať pozor

Foto: z otvorených zdrojov

Nemusí byť žiadna bolesť na hrudníku, žiadna dýchavičnosť, žiadne opuchy nôh, ale choroba už existuje a pomaly postupuje.

Kardiovaskulárne ochorenia sú hlavnou príčinou úmrtí vo svete. Okrem toho osoba s patológiou srdca nemusí mať vôbec žiadne sťažnosti. Informovala o tom RBC-Ukraine s odvolaním sa na instagramovú stránku kardiologičky Natalyi Ivanyuk.

Môžu byť srdcové problémy asymptomatické?

Podľa lekára sa to môže stať. Alebo má človek príznaky, ale nespája ich s možnými kardiovaskulárnymi problémami.

Kardiológ poznamenal, že najčastejšími chorobami sú ateroskleróza a hypertenzia, ktoré sa dlhodobo neprejavujú. Hypertenzia môže mať napríklad krvný tlak 130/80 mmHg. hypotenzných ľudí a svoje bolesti hlavy budú pripisovať magnetickým búrkam alebo zmenám počasia.

Nemusí byť žiadna bolesť na hrudníku, žiadna dýchavičnosť, žiadne opuchy nôh, ale choroba už existuje a pomaly postupuje.

V tomto období sa vám zdá, že je všetko v poriadku, no sú tu následky, ktoré môžu byť vážne. Ak sa tieto ochorenia dlhodobo neliečia, môžu viesť k hypertenznej kríze, mŕtvici, srdcovému infarktu, zlyhaniu srdca alebo fibrilácii predsiení.

Samozrejme, najprv musíte zistiť, či ste pacientom kardiológa a potrebujete liečbu. Na to je základná kardio čiapka, ktorú treba absolvovať raz ročne.

Pocit nepohodlia na hrudníku

Toto je najbežnejší príznak srdcového nebezpečenstva. Ak máte upchatú tepnu alebo sa chystáte dostať srdcový infarkt, môžete pociťovať bolesť alebo tlak v hrudníku. Ale je tu dobrá správa: bolesť na hrudníku často nesúvisí so srdcom.

Príčinou môžu byť mnohé iné poruchy, ktoré by sa nemali ignorovať, no netreba ani vopred prepadať panike.

Často sa počas záchvatov paniky vyskytujú nepríjemné pocity v hrudníku. Ak okrem bolesti pociťujete bezpríčinnú úzkosť, je to tak, zoznámte sa. Bolesť srdca je zvyčajne umiestnená mierne vľavo od stredu. Ak cítite nepohodlie vo vnútri alebo na pravej strane, potom s najväčšou pravdepodobnosťou máte záchvat paniky.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť