Koľko klikov potrebujete na dosiahnutie výsledkov a spevnené telo?

Foto: z otvorených zdrojov

Stanovenie realistických cieľov v oblasti push-up je rozhodujúce pre dosiahnutie pokroku a udržanie motivácie.

Kliky pomáhajú napumpovať bicepsy, hrudník a ramená. Ich účinky na zdravie možno zvýšiť, ak budete cvičiť niekoľkokrát denne. Informuje o tom web Eat This, Not That!

Aké sú výhody push-upov?

Push-up je základný pohyb, ktorý môže pomôcť posilniť a spevniť svaly hornej časti tela, najmä hrudník, ramená a triceps. Počet klikov, ktoré musíte urobiť, aby ste videli viditeľné výsledky, sa však môže líšiť v závislosti od niekoľkých faktorov, vrátane úrovne vašej kondície a tréningového režimu.

Avšak okrem budovania svalovej sily môžu kliky tiež pomôcť zlepšiť kardiovaskulárnu kondíciu a svalovú vytrvalosť.

Štúdia zistila, že počet klikov, ktoré môžete urobiť, súvisí so zdravím srdca. Účastníci, ktorí dokázali vykonať viac ako 40 klikov, mali výrazne nižšie riziko kardiovaskulárnych ochorení ako tí, ktorí dokázali vykonať menej ako 10 klikov.

Stanovte si reálne ciele

Stanovenie realistických cieľov v oblasti push-up je rozhodujúce pre dosiahnutie pokroku a udržanie motivácie.

Zhodnoťte svoju aktuálnu kondíciu. Zistite, koľko klikov môžete urobiť za sebou so správnou formou. Toto bude váš východiskový bod a dobrý spôsob, ako zhodnotiť váš pokrok.

Ak dokážete urobiť 10 klikov, skúste urobiť viac, keď budete silnejší. Uistite sa, že váš tréningový plán zahŕňa primeraný odpočinok a výživu, aby ste dosiahli najlepšie výsledky a vyhli sa zraneniam.

Ideálny počet klikov

Ak zapracujete na prvom kliku, budete musieť výrazne zlepšiť silu hornej časti tela. To sa dá dosiahnuť škálovaním intenzity cvičenia pomocou výšky povrchu rúk nad podlahou.

Možno budete musieť zvýšiť alebo znížiť rozsah cvičenia pre vhodný stimul. Napríklad, ak dokážete urobiť päť klikov, následne môžete urobiť 50 opakovaní.

Muži, ktorí vykonali 40 a viac klikov za sebou, mali o 96 % nižšie riziko kardiovaskulárnych ochorení ako tí, ktorí boli schopní urobiť 10 a menej klikov.

Schopnosť urobiť 20-30 klikov tiež nie je zlá. Riziko srdcových problémov je v tomto prípade znížené o 75% v porovnaní s kontrolnou skupinou vykonávajúcou menej ako 10 takýchto cvikov za sebou.

Sledujte známky pretrénovania alebo únavy. Adekvátny odpočinok a regenerácia sú životne dôležité pre rast svalov a prevenciu zranení.

Aby ste z klikov vyťažili maximum, zvážte spoluprácu s fitness profesionálom.

Rating
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť