Kto vám môže pomôcť zbaviť sa závislosti od alkoholu a drog?

Foto: z otvorených zdrojov

Rozhodnutie začať liečbu na klinike zvyčajne robia priatelia a príbuzní závislého, takže výber inštitúcie musí byť zodpovedný.

Drogová a alkoholová závislosť otravuje život nielen samotnému závislému, ale aj jeho blízkym, priateľom a rodine. Osoba pod vplyvom omamných látok nedokáže triezvo posúdiť situáciu, čo vytvára značné riziká. Užívateľ drog nechápe, že sa stal závislým, preto rozhodnutie začať liečbu na klinike väčšinou robia priatelia a príbuzní drogovo závislého. Aby ste si boli istí kvalitou poskytovanej liečby, odporúča sa kontaktovať iba osvedčené, profesionálne kliniky na liečbu drogovej závislosti.

Vlastnosti súkromnej kliniky

Súkromná klinika na liečbu drogovej závislosti v Chimki funguje nepretržite, bez obedňajších prestávok alebo víkendov. Môžete požiadať o radu alebo sa objednať na hospitalizáciu na telefónnej linke 24 hodín denne.

V prípade núdzovej pomoci klinika vysiela na uvedenú adresu špecialistov, ktorí pacienta odvezú na kliniku a vykonajú všetky potrebné úkony.

Stredisko pre liečbu drogovej závislosti môže poskytnúť terapeutické postupy:

  • U pacienta doma. V prípade potreby poskytnutia neodkladnej zdravotnej starostlivosti alebo nemožnosti prevozu pacienta na kliniku sa na uvedenú adresu dostaví tím lekárov v civile. Lekári si so sebou berú všetko potrebné na stabilizáciu stavu pacienta a prebratie ho zo zmeneného vedomia. Po príchode na hovor lekári zhromažďujú anamnézu, vedú rozhovory s príbuznými a vykonávajú všetky potrebné postupy na zmiernenie stavu pacienta.
  • Nemocničná liečba. Pacient sa podrobuje ústavnej liečbe na klinike pod nepretržitým dohľadom. Ubytovanie je poskytované v komfortných podmienkach so všetkým komfortom. Platba za základné a doplnkové služby prebieha striktne podľa cenníka kliniky.

Ošetrenie krok za krokom

Pacient prechádza niekoľkými štádiami liečby, počas ktorých sa úplne zbaví závislosti:

  1. Detoxikácia organizmu. Primárne štádium, počas ktorého sa z tela postupne vylučujú všetky toxíny a jedovaté látky, ktoré sa doň dostali užívaním drog alebo alkoholických nápojov. Na detoxikáciu sa používajú kvapkadlá, dávkovanie sa vyberá individuálne v závislosti od fyziologických charakteristík pacienta. To pomáha predchádzať možnosti abstinenčného syndrómu – negatívneho stavu v dôsledku ukončenia užívania drog alebo alkoholu.
  2. Liečba. Môže prebiehať v nemocničnom prostredí, doma alebo ambulantne. Liečba pozostáva z niekoľkých fáz, vrátane kódovania, rozhovorov s profesionálnym psychológom a regeneračnej terapie pre všetky telesné systémy.
  3. Rehabilitácia. Štádium, v ktorom klinika pomáha pacientom prispôsobiť sa spoločnosti po liečbe. Po liečbe zostávajú pacienti určitý čas pod klinickým dohľadom, čo znižuje riziko relapsu.

Kto vám môže pomôcť zbaviť sa závislosti od alkoholu a drog?

Doplnkové služby na klinike

Klinika okrem základnej liečby drogovej a alkoholovej závislosti ponúka niekoľko doplnkových služieb:

  • Detoxikácia opioidov a ultrarýchla. Používa sa ako núdzové opatrenie v prípade závislosti na silných drogách alebo predávkovaní.
  • Kódovanie závislosti od alkoholu a drog. Pre každého pacienta je zvolený individuálny prístup, ktorý zabezpečuje kvalitu.
  • Profesionálna psychoterapia. Môže sa vykonávať vo všetkých štádiách liečby, a to aj po jej ukončení.

A nakoniec stojí za to pripomenúť jednoduchú pravdu. Aby bola liečba účinná, závislý človek musí chcieť byť vyliečený.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť