Ktorá voda je lepšia: minerálna kvapalina alebo primárna výživná?

Ilustrácia / Svetlina: od otvorených dverí

Tento článok sa bude zaoberať charakteristikami typu pokožky, ako voda prúdi do tela a pomôže vám určiť, ktorá možnosť je pre vás najvhodnejšia.

Voda je jednou z najdôležitejších zložiek ľudského života. Nielenže uspokojuje našu základnú potrebu pitty, ale hrá aj kľúčovú úlohu v mnohých biochemických procesoch v tele.

Výber medzi rôznymi druhmi vody môže mať vplyv na vaše zdravie a ovplyvní aj vaše zdravotné procesy. Dnešný trh ponúka širokú škálu vôd, medzi ktorými sú najmä výživné vody a minerálne vody. Tieto typy sťažností majú svoje vlastné jedinečné právomoci a výhody.

Tento článok sa podrobne pozrie na vlastnosti typu pokožky, ako voda prúdi do tela, a pomôže vám určiť, ktorá možnosť je pre vás najvhodnejšia.

Zvichaina pitná voda

Primárna výživná voda je voda, ktorá neodstraňuje ďalšie minerály, ktoré môžu prispieť k zdraviu, a je určená najmä na ukojenie smädu a na podporu normálnej rovnováhy zdravia v tele. Môže to byť voda z vodovodu, filtrovaná voda alebo voda balená pri tanci. Smut, aby spĺňala hygienické bezpečnostné normy pre pitnú vodu.

výživná voda

V podstate výživná voda má neutrálne pH a minimálny obsah minerálov. Dodá telu potrebnú rovnováhu na udržanie elasticity pokožky, zdravia a správnej kondície.

Je dôležité, aby výživná voda poskytovala výživu bez ďalších kalórií, solí alebo iných látok, ktoré môžu byť pre mladých nežiaduce.

Primárna výživná voda však dokáže absorbovať jej nedostatky. Zokrema, zmes pitnej vody môže byť opatrne prevarená v závislosti od spôsobu čistenia. Voda z vodovodu v niektorých regiónoch môže obsahovať chlór, dôležité kovy alebo mikróby, čo si vyžaduje dodatočnú filtráciu, aby sa zaistila bezpečnosť a spĺňali hygienické normy.

Minerálno-kvapalná voda

Minerálno-slizničná voda má vysoký obsah minerálov a solí, ktoré môžu priaznivo vplývať na zdravie. Táto voda sa získava z podzemných prieduchov, ktoré prešli ložiskami minerálov, ktoré môžu obsahovať vápnik, horčík, draslík a ďalšie prvky.

Tieto minerály sú dôležité pre podporu zdravia kostí, kardiovaskulárneho systému a celkovej rovnováhy elektrolytov v tele.

Existuje množstvo hlavných druhov minerálnych vôd, vrátane síranových, chloridových, hydrogénuhličitanov a zmiešaných typov, ktoré majú špecifické liečivé vlastnosti. Napríklad síranová voda je dobrá na leptanie pečene, zatiaľ čo chloridová voda sa často odporúča pri chorobe pečene a obličiek.

minerálka

Dôležité je, že minerálnu vodu možno používať nielen na pitie, ale aj na kúpele či iné vonkajšie procedúry, ktoré umocňujú jej liečivý účinok.

Minerálna voda však pre svoje početné krusty nie je vhodná na trvalé nanášanie na pokožku. Táto vysoká hladina minerálov môže byť kontraindikovaná u ľudí so základnými ochoreniami, ako je urolitiáza alebo chronické ochorenie.

Je tiež dôležité dodržiavať odporúčania lekára týkajúce sa druhu minerálnej vody a pravidelnosti jej pitia, najmä ak existuje dôkaz o prekážke.

Čistenie minerálnej a havarijnej vody

Výber medzi základnou výživnou vodou a minerálnou vodou je založený na individuálnych potrebách a zdravotnom stave ľudí. Primárna výživná voda je ideálnou voľbou na trávenie, pretože dodá potrebnú tekutinu bez ďalších minerálov. Je vhodný na použitie vo veľkých objemoch, najmä v období fyzickej aktivity alebo v zamračenom počasí.

Pred pitím vody je dôležité vykonať chemický rozbor vody. Môžete si zarobiť peniaze v špecializovaných laboratóriách, napríklad EnvironmentalLab. Analýza balenej vody ukazuje nízke hladiny ukazovateľov, ktoré pomáhajú určiť jej čistotu.

vodná hladina

Minerálna voda ako taká sa odporúča na pitie na terapeutické účely alebo ak telo potrebuje ďalšie minerály. Môže sa použiť u ľudí s nedostatkom minerálov alebo pri závažných zdravotných problémoch, ktoré si vyžadujú špeciálny diétny režim.

Je dôležité mať na pamäti, že minerálne vody majú rôzne zloženie, takže výber konkrétneho druhu môže byť založený na odporúčaniach lekára a analýze chemického zloženia vody.

Je tiež dôležité pochopiť, že nie všetkým ľuďom sa odporúča piť minerálnu vodu pravidelne kvôli možnosti presýtenia tela minerálmi, čo môže viesť k nežiaducim účinkom.

Odporúčania na pitie minerálnych vôd možno využiť nielen namiesto minerálok, ale aj pre zdravie zdravého jedinca, jeho stravovanie a špecifické zdravotné ťažkosti.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť