Len jeden neškodný príznak, ktorý znamená, že je čas, aby ste navštívili kardiológa

Foto: z otvorených zdrojov

Existuje jeden príznak, ktorý sa často ignoruje, ale práve ten vám hovorí, že by ste mali čo najskôr navštíviť lekára.

Väčšina ľudí nerada chodí k lekárovi a často mnohí po ťažkom zhoršení zdravotného stavu chodia k takým významným odborníkom, ako je kardiológ. Existuje jeden príznak, ktorý sa často ignoruje, ale práve ten vám hovorí, že by ste mali čo najskôr navštíviť lekára. Ktorému symptómu by ste mali venovať pozornosť a prečo signalizuje potrebu návštevy kardiológa s odvolaním sa na Parade?

Podľa kardiológa Shannona Vinakura zo St. Joseph’s Medical Center, MD, jeden príznak, ktorý ľudia neberú vážne, je nepríjemný pocit na hrudníku.

Tento nepríjemný pocit sa často zamieňa s poruchou trávenia, ale v skutočnosti môže naznačovať problém so srdcom.

„Mal som pacientov a členov rodiny, ktorí si mysleli, že majú tráviace ťažkosti, ale po vyhľadaní lekárskej pomoci im diagnostikovali srdcový infarkt,“ povedal lekár.

Dodal, že pacienti tieto skryté infarkty, žiaľ, nie vždy prežijú, no stále je lepšie byť na bezpečnej strane a kontaktovať svojho lekára, keď máte pocit, že niečo nie je v poriadku.

„Nepríjemný pocit na hrudníku je klasickým príznakom srdcovo-cievneho ochorenia a vyskytuje sa v dôsledku upchatia srdcových tepien,“ vysvetľuje Vinakur.

Preto, ak zažijete niečo také, mali by ste sa obrátiť na svojho rodinného lekára a v prípade potreby vás môžu poslať ku kardiológovi. Váš rodinný lekár bude schopný zistiť, či táto bolesť súvisí s problémami s gastrointestinálnym traktom alebo pohybovým aparátom.

Osobitná pozornosť by sa mala venovať nepríjemným pocitom, ktoré sa objavujú počas cvičenia a po odpočinku prechádzajú – takýto príznak sa môže stať dôležitým indikátorom, že bolesť signalizuje problém so srdcom.

„Toto je obzvlášť dôležité a odporúčané, ak máte rizikové faktory kardiovaskulárnych ochorení vrátane veku (nad 45 rokov u mužov, nad 55 rokov u žien), vysokého krvného tlaku, vysokého cholesterolu, cukrovky, fajčenia alebo rodinnej anamnézy. nedonosenosti alebo dokonca smrti,“ zdôrazňuje špecialista.

Dodáva, že medzi ďalšie rizikové faktory, ktoré je potrebné zvážiť, patrí, či ste sa liečili na rakovinu (vrátane ožarovania hrudníka a určitých typov chemoterapie), autoimunitné ochorenia, anamnézu traumy alebo zneužívania v detstve, stavy súvisiace s tehotenstvom vrátane preeklampsie, gestačný diabetes, viacnásobné potraty. .

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť